2006: Battle of the Blogs – Field Report 11

Wapenschild WEBoorLOG

Alweer het op één na laatste Field Report over de Battle of the Blogs 2006. Het ziet er naar uit dat de scouts sneller last gaan krijgen van Battle Fatigue dan de blogs op het slagveld. De oorspronkelijke voorspelling lijkt niet echt uit te komen. Wellicht zijn we weer eens te snel geweest met het signaleren van een trend.

Thumbnail battlefield eind septemberEr zijn toch nog wel twee nieuwe casualties of war te betreuren. Dat brengt het huidige aantal om magische getal van 42. Maar de totale blogfrequenties is verder gelijk gebleven. Er is dus geen echte sprake van brede achteruitgang.

Ook op kwaliteitsgebied zijn er geen schokkende ontwikkelingen. Een paar kroontjes zijn wel verdwenen. En het moet gezegd worden dat er opvallen veel vernieuwing was op layout gebied (bv Retecool en Hersenscheet).

Thumbnail battlefield eind oktober
Even een verzoek aan iedereen die nu als casualty of war vermeld staat: Blijf dood! Het is heel vermoeiend om iedere maand de dooien te moeten checken. Een paar zijn dan inderdaad nog steeds erg dood, maar het is echt schrikken bij zij die toch ineens weer tot leven zijn gewekt. Een soort zombie gevoel komt dan bij de scouts op. Heel naar. Dus stop daarmee.

Rechts zie je weer verkleinde versies staan van de laatste twee voorgaande field reports.

Dan nog de inmiddels gebruikelijke slotopmerkingen. Voordat u commentaar gaat leveren op de layout en keuzes, kunt u het beste eerste even de eerdere edities er op naslaan. Lees vooral de commentaren. Hoeven we het niet nog een keer uit te leggen. En hou er rekening mee dat het scouten voor een groot deel afgelopen week heeft plaatsgevonden. Daardoor zijn soms de laatste paar dagen niet meegenomen.

Volgorde van het veld is hetzelfde als vorige keer. Alfabetisch op URL van links naar rechts en van boven naar onderen. Sommige sites hebben inmiddels een nieuwe URL, maar die blijven op dezelfde plaats staan.

Legenda
Kleur individuele blogs (frequentie van posten):
– Prima
– Veel gaten van een dag (minder dan 4 keer per week)
– Veel gaten van meerdere dagen (minder dan 2 keer per week)
– Heel veel grote gaten (minder dan 4 keer per maand)
– Op sterven na dood
– Casualty of war

Kleur collectieve blogs (frequentie van posten):
– Prima
– Af en toe een gat van een dag
– Gaten van een dag of meerdere dagen
– Heel veel grote gaten
– Op sterven na dood
– Casualty of war

Symbool (kwaliteit):
– Gebrek aan inspiratie of inhoud
– Copycat of linkdump zonder toegevoegde waarde
– Identiteitscrisis

– Extra impuls (bv blogger erbij of nieuwe inspiratie)
– Gaat voor het geld, commercieel
– Sargasso Kwaliteits Keurmerk!

PS: Het kan zijn dat blogs zich voor dood hielden omdat ze even het strijdgewoel wilden ontvluchten. Indien we ze onterecht dood verklaard hebben, vernemen we dit graag. Dat verwerken we in de komende field reports.

 1. 10

  Omdat dan dit icoontje voor helemaal niets is gepaintfuckt natuurlijk!
  [img]https://sargasso.nl/wp-content/uploads/2006/03/bf6k1.png[/img]

  @ Larie,

  Ja, wel in guldens hoor …

 2. 16

  ‘Voordat u commentaar gaat leveren op de layout’

  Ja, ik heb het nooit durven zeggen. Ik mag dan een meisje zijn, maar dit is toch wel het méést onoverzichtelijke (of onoverzichtelijkste, wat u wil) schema dat ik ken! We beginnen bij B, we gaan door naar W en ja, laten we dan weer bij A beginnen, wat maakt het allemaal uit, laat Jacobine maar zwaar geïrriteerd naar haar niet-favoriete sites zoeken om erachter te komen of ze nu eindelijk eens van dat Sargasso Kwaliteits Keurmerk (voor Steeph: S.K.K.*) zijn verlost.

  Maar OH! Oh, mijn dag is weer goed!! VJ verlost van S.K.K.!! Drek! Heb je dat gezien?! Forget about die f5 knop bij jou, dit is nieuws!

  *nu ik toch bezig ben, ik snap die titel van de afkortingenpostjes (W. K. Z. U. G. J. J. o.i.d.) van Steeph ook NOOIT.

 3. 23

  @Krekel: We hebben een coalitiechecker gebouwd, mini interviews met bijna alle lijsttrekkers gehad, intensief over de verkiezingen bericht.

  Met alle respect, deze maand hadden we gewoon zo’n @#[email protected]# kroontje moeten hebben.

  Hierbij een motie van wantrouwen naar Sargasso, of althans de blinde kip die zichzelf scout durft te noemen. :-)

 4. 24

  @Dreknek: als weblog ben je nogal dood. Af en toe een kreet en een plaatje is zo Web 0.1.

  @Spuyt12: Heel veel geld of een scout in een dronken bui een hint geven.

  @Jacobine: Schone zeurster, altijd weer een eer uw inzichten te mogen horen.
  Echter, als je niet zo’n luie donder zou zijn en wel de historie had gelezen was je mogelijk duidelijk geworden waarom het nu is zoals het is.
  Maar laat ik het omkeren. Kom met een mooi design dat een jaar lang op consistente, consequente en inzichtelijke wijze te gebruiken is.

 5. 25

  Ja tuurlijk, ik ga even 10 ‘Battle of the Blogs – Field Report dingetjes’ lezen! Ik ben niet die ene gek die de hele Europese Grondwet letter voor letter heeft ontleed! En ik snap het dus nog steeds niet.

  Voorstel: hanteer het alfabet, dan kom je al een heel eind. En niet dat gelul van links naar rechts en dan weer van boven naar beneden.

  En Steeph, nu je toch wakker bent, verlos mij toch eens van die andere kwelling: wat betekent die afkorting in de titel van die afkortingspostjes?

 6. 26

  @Jacobine: Het was oorspronkelijk op alfabet (van url wel te verstaan). Maar om een zichtvergelijking tussen de verschillende edities mogelijk te maken, bleven alle weblogs op dezelfde plaats staan, ook al veranderden ze van url (wat nog al eens gebeurde).
  Let op: aaa.pipo.nl staat dus voor http://www.apipo.nl.

  En links – rechts en dan boven beneden is zoals je leest toch? Had dan alles in 1 lange rij moeten staan????

  SAR betekent Sargasso Acroniemen Register (had je kunnen weten als je de T.O.R. had gelezen)
  En KSTn staat voor Kamerstukken.

 7. 28

  @Steeph: Aangezien we wel een tijdje een kroontje hebben gehad ga ik ervan uit dat we in de twilightzone van het net-niet kroontje bivakkeren. Op het moment dat je kont eraf blogt en allerlei originele dingen doet dan verwacht ik inderdaad iets meer dan een groene weide.

 8. 31

  Spuyt12: contacten helpen niet. Ik blog gewoon door op m’n eigen dingetje en heb nog steeds een groene weide. Misschien als ik de stukkies van hier naar m’n eigen log haal…? ;-)

 9. 33

  Hhhm, ik schijn ineens inspiratie gevonden te hebben of een blogger erbij. Vreemd, niks van gemerkt. Maar goed dat uitroepteken is toch beter dan dat stipje dat aangaf dat er gaten in mijn blogging zat. En dat is helemaal vreemd. Ik blog me een slag in de rondte en met meer dan 2000 postings in 2 jaar is er echt bijna geen dag bij dat ik niet blog. Dus waar die gaten vandaan komen…..?
  maar toch fijn dat de scouts nieuwe inspirate hebben gevonden :-)

 10. 40

  Steeph, dank voor je antwoord, vooral dank voor de nieuwe frustratie: T.O.R.

  Maar nu: het eerste Battle of the Blogs Field stond óók niet op alfabet, althans ik denk dat ik het meest onlogische en onpractische systeem ooit heb ontleed: de WWW_is_een_aparte_categorie!! Wie verzint dat nou!

  “En links – rechts en dan boven beneden is zoals je leest toch? Had dan alles in 1 lange rij moeten staan????”

  Ja, zoals je leest idd, daarom was ik zo blij dat het nog even vermeld werd, hoe ik moest lezen ;-)

 11. 42

  @Jacobine: scherp. Het was pas vanaf het derde field report op alfabet omdat iedereen liep de klagen dat ze de blokjes steeds opnieuw moesten doorlopen.
  En dat met het weeweewee kan ik ook niets aan doen. Stomme url’s.
  Op T.o.R. laat ik je gezellig nog even broeden.

  @hemaworstje: Dat was dan vast de bedoeling.

 12. 43

  Pfff ik ben die ‘vele gaten van een dag’ nu wel goed zat! Zet es wat nieuws op. Mijn hond is doodziek geweest, daar heb ik keurig een afmeldlogje over geschreven. Verder was alles braaf iedere dag een nieuwe log.

 13. 48

  T regent geen katten en honden hoor, 1 hond en 3 katten, das wel ff genoeg ;-) Alleen als een van de ‘kinders’ziek is, dan staat me kop niet naar loggen nee ;-)

 14. 54

  (28) Collega Spuyt12

  Ach we verkeren in een groene, groeiende en bloeiende omgeving en een kroontje meer of minder zegt meer over de toediener dan over onze kwaliteit.
  Mijn eigen blogje is ook al een groene weide, wat dat betreft hebben we helemaal de toekomst.
  Een uitdaging voor de Sargasso observators die kwaliteit niet altijd van kwantiteit kunnen scheiden gezien de keurmerknormeringen.!