1. 2

  Nou, Chinaman, op zich lijkt het me wel wat, spelen in Pyong Yang. Maar er zitten toch nog wel wat haken en ogen aan. Dit bijvoorbeeld:

  The lyrics should not contain admirations on war, sex, violence, murder, drug, rape, non-governmental society, imperialism, colonialism, racism, anti-DPRK, and anti-socialism.

  Ik weet nog niet zeker of ik daar met één van mijn bandjes aan kan voldoen…

 2. 4

  Dat bericht heeft het over Woodstock-achtige ambities. Dan kom je met akoestisch spelen, niet zo ver, vrees ik. Zelfs niet met een Noord-Koreaans publiek dat waarschijnlijk ontzettend stil en beleefd zit te luisteren.

 3. 9

  Ik weet het eigenlijk niet precies, Chinaman. Ik zou niet verbaasd zijn als er nog steeds een hele hoop mensen in de VS zijn die die Hendrix-versie niet zo kunnen waarderen.
  Ik ben ook wel benieuwd hoe een hedendaagse pendant van die versie zou klinken. Met samples waarschijnlijk, van Bush en co, en oorlogsgeluiden, of zo. En een clipje.
  Moeilijk om Jimi daarmee te overtreffen, lijkt me, want die haalde een hele oorlog uit z’n gitaar.

 4. 11

  Dan moeten we nu maar ’s gaan kijken of we het Noord-Koreaanse volkslied ergens op kunnen duikelen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat klinkt. Ik heb het vast wel eens gehoord, maar ik kan het me niet voor de geest halen.
  Overigens laat het idee van een optreden in Noord-Korea me nog niet helemaal los. Het zal er wel niet van komen, ik weet ook eigenlijk niet of je je op deze manier voor het karretje van de regering daar zou moeten laten spannen, maar het lijkt me wel een geweldig avontuur.

 5. 13

  Dank je wel, Spuyt12. Ik heb het beluisterd en ik krijg niet meteen het gevoel dat een bewerking daarvan je erg veel kans oplevert op een wereldhit. En ik kan ook nog niet zeggen dat ik nu ineens ontzettend geïnspireerd loop te wezen.

 6. 14

  Je kunt van de VS en haar volkslied zeggen wat je wilt. De Pledge of allegience elke ochtend, bij elke sportwedstrijd, bij bijna elke godverlaten gelegenheid. Het is bijna angstaanjagend.

  Maar muzikaal levert het vaak prachtige resultaten want alles mag. Jimy Hendrix is wel een heel beroemd voorbeeld met betekenis, maar ik herinner me ook een versie van Aretha Franklin voorafgaand aan een sportwedstrijd (niet die uit 2006, ergens in de 90s) die je echt de koude rillingen bezorgt. Zo geweldig afwijkend, geimproviseerd en muzikaal. Onvergetelijk. Kan m zo gauw niet vinden, ze heeft vaker bij sportwedstrijden gezongen.

  En die variatie is natuurlijk ook propaganda…
  Vreemd die volksliederen.

 7. 16

  Als je een Koreaans nummer zoekt dat misschien meer hitpotentie heeft, zoek eens op ‘Arirang’.
  Een traditioneel en bekend Koreaans lied (van voor de scheiding dus) dat naast in Zuid-Korea waarschijnlijk ook in Noord-Korea goed wordt gewaardeerd. In Zuid-Korea zijn er eens succesvol popversies van gemaakt.

 8. 19

  Eindelijk eens wat tegenpropaganda. Het wordt tijd dat ook de mooie zaken van deze heilstaat worden benadrukt. De volksrepubliek Noord Korea heeft zoveel voordelen, maar die worden nooit naar buiten gebracht door de Amerikaanse imperialisten. In Noord Korea heeft iedereen werk, en voldoende eten, want in het leger is er plek voor iedereen.
  Natuurlijk hebben we gevangenissen (door de imperialisten concentratiekampen genoemd) maar daar straffen we onze misdadigers. Het gaat daar om zeer staatsgevaarlijke lieden die er op uit zijn onze eeuwige vrede te vernietigen. Wij zijn een land van vrede en voorspoed en het volk komt bij ons op de eerste plaats. Op straat is het bij ons altijd veilig, niemand is werkloos en niemand kan ongelukkig worden door teveel bezit. We zijn een vredelievende staat maar worden door de V.S. al jaren nucleair bedreigd. Ons leger en onze kernbom dient slechts ter zelfverdediging.
  Het volk van Noord-Korea is een gelukkig volk, en de negatieve beelden zijn totaal niet in overeenstemming met de mening van het volk. Heel het volk kiest elk jaar weer voor onze Goddelijke Vader des Vaders, de Leider der Leiders. Als het volk onze Bloemenkoning niet zou willen zou hij er niet meer zijn.
  De Verenigde Staten zijn het ware gevaar in deze wereld. Deze imperialisten houden alle inwoners gevangen in een kapitalistisch concentratiekamp. De mensen van de Verenigde Staten beseffen niet wat vrijheid is.
  Voorwaarts!

 9. 20

  Mao is opeens van land gewisseld ? Maar dat het er veilig is, dat is absoluut waar. Zo zag ik op een filmpje een toevallig passerend jongetje van een jaar of zeven dat een klein beetje honger had niet zoeken naar een van de marktkraam gevallen appel of zo. Nee, dat zou op stelen lijken. Hij vroeg aan de cameraman dus aanhoudend maar heel beleefd een klein muntje om een appel te kunnen kopen.

  Maar dat IEDER elk jaar weer dezelfde Goddelijke Vader voor de Vrede mag kiezen, dat is raar. De positie van de Goddelijke Bloemenkoning ieder jaar in twijfel trekken, dat is absurd. Dat lijkt heel erg op volksverlakkerij.

  Jaarlijks de Geurige Vader laten aanwijzen door de mensen die dat jaar 12 jaar worden is genoeg zou ik zeggen.

 10. 22

  die mensen zijn net als de cambodjanen door de imperiamis (en laat ik het over de echte Amis maar niet hebben) volkomen getraumatizeerd.

  Een punt dat Lance Murdoch op de wikipedia probeerde te verdedigen via vele pseudos en proxies maar hij is uiteindelijk naar de andere wikis uitgeweken. Leuk verhaal.

 11. 23

  die mensen zijn net als de cambodjanen door de imperiamis (en laat ik het over de echte Amis maar niet hebben) volkomen getraumatizeerd.

  ik zou zeggen: opgerekt. borks.

 12. 24

  zaterdag vond ik het volgende in de trashcan van indymedia (na maaaaanden toch effe langs gesufferd om tot mijn grote verbazing 107 kommentariaanvulsels te vinden http://www.indymedia.nl/nl/2006/11/40341.shtml en dus was ik verleid om mee te doen, vergeefse moeite natuurlijk):
  http://www.philippinerevolution.net/

  omdat ik het volgende net gevonden had ben ik het maar op hun tsjet gaat spetteren:

  http://philippinecommentary.blogspot.com/

  called ‘the first iraq’ in the linklist here: http://zenpundit.blogspot.com/

  de nederlandse verminkers van indymedia gooien zelfs Henk Ruyssenaars eraf!!!
  ELECTRONIC CONTROL IS SLAVE TRADE (nou ja is ook onzin maar wel van het soort dat ze daar zo lekker vinden toch?)