De cruciale onderdelen van een CV

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Spam

Veel meer heb ik in mijn CV ook niet opgenomen. Slechts wat kleine aanvullingen op pagina 2. Voor het geval dat ik de eerste 6 seconde overleef.

#2 Joris

“naam, huidige en vorige werk, hoe lang de sollicitant daar werkt(e) en opleiding. Er is geen aandacht voor de rest.”

Ik kom nog maar net om de hoek kijken qua arbeidsmarkt, maar ehh, welke rest? Dat lijstje somt toch aardig op wat er in een cv moet staan? Wel leuk onderzoek, maar niet echt mind-blowing.

Ook interessant; als je een foto op je CV bijvoegt besteed de recruiter 19% van z’n (en dus jouw) tijd aan het kijken naar die foto. Da’s echt enorm!

#2.1 mb - Reactie op #2

Even voorbeelden van de rest:

hobbies
vrijwilligerswerk
voor-vorig werk
publicaties

Zaken waar ik trouwens goed naar kijk als ik sollicitatiebrieven krijg.

En dan een protip aan de starter (zoals je zelf aangeeft): 80% van de cv’s komen overeen op de punten die jij niet echt mindblowing noemt. Precies daarom kijk ik op cv’s naar wat mensen onderscheid, zeker bij starters met een beperkte arbeidscarriere is het aardig om te zien of ze hun vrije tijd besteden aan op de bank hangen en naar de tv schreeuwen, of dat ze (wat dan ook voor) hobbies hebben.

Maar ik ben dan ook geen recruiter

#2.2 McLovin - Reactie op #2.1

Tja recruiters…..nog zo een beroepsgroep waarvan ik me wel es afvraag of die niet ietwat overgewaardeerd worden….

#2.3 parallax - Reactie op #2.2

Recruiters zijn alleen goed in het aannemen van mensen die de ’taal’ spreken van recruiters. Lucht zoekt lucht. Corpsballen, middle-management, niksigheid. Elk beroep/vak met enige diepgang kan niks met een recruiter zonder vakinhoudelijke kennis.

Wat mij betreft gaan recruiters en HR-personeel de dodo & makelaar achterna. Middelmatige non-talenten.
Maar misschien denk ik teveel 9-5, in-the-box & op MBO werk- en denkniveau.

#3 Kalief

Nou is dat cv in het voorbeeld ook wel een onleesbare brei tekst. Meer een proefschrift dan een ‘resume’. Geen wonder dat een recruiter dan wanhopig zoekt naar een herkenbaar detail.

En verder hoeft een recruiter helemaal geen inhoudelijke kennis van het vak te hebben. Daar zijn immers de vaklui voor. Die schuiven gezellig aan als het er op aan komt. De recruiter scheidt alleen het kaf van het koren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*