1. 5

  De Volkskrant zegt het. Of liever: Maurice De Hond zegt het“.
  Nu zit ik ergens mee in mijn maag. Mijn onderbuik zegt: “dat zegt alles”.

  (Was getekend: niet die andere peter).

 2. 6

  Wat een gelul…
  Waar gaat dit over?

  Ik kan ook wel een onderzoekje doen. Groen-Linkser relatief vaak betrokken bij terrorisme. Men neme een Sam Pormes, een Wynand Duyvendak, een wethouder die de vriendjes van Volkert waarschuwde etcetera…

  ( Was getekend: wel die andere peter)

 3. 7

  Zo’n 14 procent van de PVV’ers leent of spaart bij de PVV. Bij andere grote partijen ligt dat rond de 5 procent.

  Tja.

  Van de PVV stemmers heeft ongeveer 72% MBO als hoogste opleiding “genoten” tegen 58% van de bevolking als geheel.

  (pg 25, http://www.synovate.nl/pdf/91221_rap_v.1.0.pdf)

  Een alternatieve kop voor dit artikel was dus ook geweest “DSB klant gemiddeld lager opgeleid”. Niet erg verrassend, als je even “Leen van Frisia” en dergelijke malloterie erbij betrekt…

 4. 11

  Nou denken de klanten van andere banken dat ze goed weg komen, en met hun polis niets aan de hand is, maar dat is slechts schijn.

  “AFM: provisies tachtig procent gangbaar (bij praktisch alle banken)
  Provisies van tachtig procent op de verkoop van koopsompolissen zijn eerder regel dan uitzondering. DSB-Bank is dus zeker niet de enige financiële instelling met dergelijke winsten. Dat blijkt uit een onderzoek van de AFM, de toezichthouder op de financiële markten. (..)

  Uit het onderzoek van de AFM naar verzekeringen van kredieten en koopsompolissen blijkt dat “het gros van de aan de adviseurs of bemiddelaars betaalde provisies rond de tachtig procent ligt”. Ook bij verzekeringen van hypotheken “loopt de provisie op tot 71 procent van de koopsom. http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/10/14/141009_afm_brief.html

  Leestip:
  Waarom moest DSB Bank eigenlijk failliet? Afshin Ellian http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/248479/Waarom-moest-DSB-Bank-eigenlijk-failliet.htm

 5. 13

  @ JSK: Weet ik. Maar bijvoorbeeld ik leen er niet en wil dankzij genoemde malloterie gewoon helemaal niets met de DSB bank te maken hebben ook voor sparen omdat ik het als een immorele bank beschouw door dat uitbuiten van niet bijzonder slimme en/of slecht opgeleide mensen. Ben daar bovendien bepaald niet uniek in.

  Zoals ik zei dus, “DSB klant gemiddeld lager opgeleid” was een alternatieve kop geweest en één waarvan ik zeker weet dat ‘ie waar is zelfs zonder dat ik hier naar een staatje zit te kijken. Samen met de correlatie tussen “gemiddeld lager opgeleid” en “PVV stemmer” kom je dan al snel op het, niet oorzakelijke, verband tussen “PVV stemmer” en “DSB klant” uit. Maar het oorzakelijke verband is gewoon intelligentie.

 6. 14

  Guilty by association ?
  @7 Je quote is verkeerd, je schrijft PVV ipv DSB. Lezen en schrijven blijft lastig ;)

  PvdA-ers zijn gemiddeld nog vele malen lager opgeleid.. ;)
  Lees dit bericht maar eens http://74.125.77.132/search?q=cache:DNZbK9valu8J:geweta.web-log.nl/geweta/2009/06/profiel-van-de.html scrollen. ;)
  Verder zitten de meeste hoogopgeleiden bij de VVD zo bleek uit een onderzoek wat jaren geleden in een krant stond. (Ik denk dat D66 ook hoog scoort, maar de PvdA scoort bij dat soort onderzoeken gewoon lager) De PVV heeft natuurlijk ook een basis bij diegene die de overlast ondervinden van de multiculturele samenleving doordat een deel er middenin woont en gemiddeld lager opgeleiden hebben minder kans om hun weg uit de problemen te kopen. Dus dan maar een weg uit de problemen stemmen..nu de PvdA het voor die groep totaal laat afweten en al 30 jaar alleen met woorden politiek bedrijft maar feitelijk niets heeft ondernomen.

 7. 15

  Sinds wanneer is Llink links?

  Een omroep met voornamelijk consumenten- en reisprogramma’s. Boegbeeld, afkomstig van de commerciëlen, weet na jaren hetzelfde programma met een idealistisch sausje voor meer geld bij een nieuwe publieke omroep te slijten. Maar laat wel een boompje planten als compensatie voor elke vlucht naar een ecologisch verantwoord all-inn resort.

 8. 16

  @ seven:

  Deels ja. Met de hoger opgeleidde DSB spaarder heb ik in ieder geval zeer weinig medelijden. Die heeft ervoor gekozen om te sparen bij het boegbeeld van financiële onverantwoordelijkheid terwijl ‘ie beter had kunnen/moeten weten.

  Verder blijft vooral een JPG quoten lastig (maar je begreep me wel) en het PvdA gereutel interesseert me niet. Ik druk alleen on-verbazing met de genoemde statistiek uit.

 9. 20

  Lijkt mij ook niet kunnen. Toch merkwaardig om dat artikel te kopieeren want je had ook de belangrijkste vragen kunnen opschrijven, zoals ik een paar uur eerder al hier had gedaan.

  Nog een aardig antwoord:
  Een meerderheid van de PPV’ers (58%) én VVD’ers (52%) vindt dat de DSB door Bos gesteund moet worden omdat hij andere grote banken ook heeft geholpen (tegen maar 34% voor allen).

 10. 21

  @18 Ik schrijf mijn comments zelf. Als ik in een comment een quote plaatst om aan te geven waarop mijn bevindingen rusten zodat mensen dat kunnen checken en als promotie van dat verhaal plaatst ik een quote tussen aanhalingstekens, met bron. Dat mag en is juist handig voor de lezers. Ik citeer nooit een geheel artikel, maar slechts een deel wat ondersteunend werkt voor mijn comment, of interessant is.. (Als ik dat wel deed, zoals ooit bij Ab Osterhaus, bij GS, was het mijn eigen artikel, klik me nicklink. Dat verhaal was daarna bron voor het VPRO Argos verhaal btw.. ;) En had ik daar al gepost maanden voor die rel. Alleen was dat artikel gebaseerd op weer andere openbare bronnen..

 11. 22

  Dus dan maar een weg uit de problemen stemmen..nu de PvdA het voor die groep totaal laat afweten en al 30 jaar alleen met woorden politiek bedrijft maar feitelijk niets heeft ondernomen.

  Tenminste, een weg uit de problemen denken te stemmen. PVV zet met ideeën als een vlaktax, wat bijzonder nadelig uit gaat pakken voor de inkomensnivellering en het stelselmatig in de hoek zetten, de boel alleen maar op scherp in de wijken waar de sociale problematiek toch al het grootst is. De PVV’er in de achterstandswijken koopt daarmee een kat in de zak. Helaas, en dat mag links zich aantrekken, is een deel van die groep kiezers het punt dat ze dat nog wat kan schelen al lang voorbij.

 12. 24

  Ook lachen:

  Ook is door sommige linkse media, in navolging van de SP, gesuggereerd dat DSB een VVD-bank is. Sommige media gingen kritiekloos mee met deze hetze tegen de VVD. Het zou de partij van grootkapitaal en dieven zijn.

  Frank de Grave werkte twee maanden als bestuurder bij DSB. Nu blijkt dat hij is ontslagen vanwege zijn kritische houding. Daarna legde hij dit alles uit aan DNB. DNB was dus reeds op de hoogte van de problemen bij DSB. Robin Linschoten werd op dringend advies van DNB lid van de raad van bestuur van DSB. De VVD’ers wilden juist dus het algemeen belang dienen.

  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/248479/Waarom-moest-DSB-Bank-eigenlijk-failliet.htm

  Volgens Afshin Ellian is er niets mis met DSB, VVD en PVV, dus houd GVD AUB op met dat gedemoniseer.

 13. 27

  hebben we al uitgezocht of bij PVV’ers de wenkbrauwen vaker dan gemiddeld aan elkaar gegroeid zijn? hun schedels kleiner zijn? hun penissen in niet erecte toestand korter? hun genenpool modderiger? weten we of homo’s vaker bij DSB banken? of ongehuwde moeders? of gereformeerden? of joden?

  86 procent van de pvv’ers bankt niet bij DSB….

  wie statistiek toepast als gebeurt in dit artikel is een gevaar voor iedere democratie, voor de mensenrechten en voor zichzelf.

 14. 30

  In die n= 20 onderzoeken van Maurice de Hond is het gemeten verschil tussen DSB-klandizie onder PVV-ers en stemmers van de andere grote partijen zeer waarschijnlijk niet significant.

  Dus Maurice de Hond-peilingen dan maar boycotten?

  Ik zeg doen!

 15. 31

  #28

  wie statistiek toepast als gebeurt in dit artikel is een gevaar voor iedere democratie, voor de mensenrechten en voor zichzelf.

  Oh jazeker, tis een beetje de stijl van Wilders he..toch herkenbaar voor veel pvv’rs.