Quote du Jour | Zwart op wit

“It will be there in black and white on the front page of this historic piece of legislation: the United Kingdom will be leaving the EU on March 29, 2019 at 11pm GMT.”

Theresa May herhaalt voor de zoveelste keer: Brexit is Brexit. Maar hoe vaker je het moet zeggen, des te meer verraad je dat het niet vanzelfsprekend is.

 1. 2

  Ze wil gewoon expliciet een ongeregelde BRexit. Ze wil chaos. Dan kan ze daarna altijd roepen dat de EU de schuld is.

  Ze wil gewoon niet, ze wil niks, ze wil alleen maar weg.

  En ze wil al helemaal geen afspraken want afspraken zijn regels en ze wil helemaal geen regels.

 2. 3

  Haar partij heeft samen met de Ulster Unionisten een meerderheid in het parlement en zelfs als ze ten val komt hoeven er in het VK geen nieuwe verkiezingen uitgeschreven te worden. Gezien het feit dat de pro-Brexit factie de touwtjes stevig in handen heeft binnen de Conservatieve partij, lijkt dus alles erop te wijzen dat ze gelijk gaat krijgen.

 3. 4

  ‘Brexit is Brexit’

  En ‘Afschaffing Dividendbelasting is Afschaffing Dividendbelasting’.

  Zulke clubs hebben wij dus ook. Al jaaaaren!

  En het CDA bestaat daarbij ook nog eens uit bestiale konijneenden-knuffelaars, die ze samen met AmCham op de achterbank hebben gefokt. Het smegma geurt U tegemoet.

  En ik weet zeker dat dit kabinet die konijneenden nog ruim de tijd zullen geven om hun aktiviteiten elders op de aardkloot voort te kunnen zetten (ipv nu meteen keihard aan te slaan voor de Nederlandse belastingdienst. Zo loopt de Nederlandsche Belastingdienst/betaler dus al heel gauw zo’n 100 miljard euri mis).

  Dit land is zo rot als een mispel, platgemept met de Angelsaksische knoet en ook nog eens gesponsord en goedgekeurd door U en mij. Al jaaaaren!

  Tijd om de neuzen op Noord, Oost (niet te ver) en Zuid te richten en West een poosje ver achter ons te laten liggen. Laat ons weer eens wat gaan maken ipv de boel te tillen onder het mom van die bodemloze concurrentiepositiebestendigheidsillusiewortel te verkopen aan al die minderbegaafde Nederlanders met hun veel te dure piepkleine kuthuisjes waar geen kind normaal opgevoed kan worden en waar de onderwijsinstellingen overdetop gewaardeerd worden zodat ze voorlopig niet aan de centjes van de aandeelhouders hoeven te komen. Al jaaaren!

  Ik wens U een fijne samenleving verder, met een heerlijk subtropisch klimaat en verre wijde uitzichten vanaf de opgehoogde dijken.
  Voor jaaaaren!

  Hè getver, wat ruik ik daar? Oh nee, we zijn Oma vergeten. Al jaaaaren!

 4. 6

  @2:

  Ze wil gewoon expliciet een ongeregelde BRexit. Ze wil chaos.

  Je kunt het ook anders duiden: het EU-handelsblok is een vorm van collectief protectionisme waar de consument de rekening voor betaalt. Als je dit de “orde” noemt, dan wil het VK de “chaos”, namelijk die van de vrije markt zonder handelsbelemmeringen.

  Als May zich niet laat intimideren, de hand op de knip houdt en byebye zegt, trekt de EU aan het kortste eind. Dus in plaats van je kwaad te maken op May kun je beter naar de onderhandelaars namens de EU kijken. Hun volstrekt rigide opstelling gaat ons uiteindelijk miljarden kosten. Of dacht je soms dat het wegvallen van de Engelse bijdrage leidt tot evenredige verkleining van het EU-budget?