Quote du Jour | Meezinger

SargQdJ09

‘Leaders committed a cardinal sin, opened the borders let them all come in’

Ukip fan Mike Read heeft een single uit en Nigel Farage vindt hem helemaal top, want om dit nou xenofobie of racisme te noemen is zo ontzettend overdreven.

  1. 3

    UKIP is een merkwaardig geheel. Een kleine partij die door haar dynamiek in staat is het Verenigd Koninkrijk uit de EU te scheuren met onbekende consequenties voor heel Europa. Een partij waarvan de welbespraakte leider soms ongemakkelijke observaties over het functioneren van de EU combineert met regelrechte leugens en een partij waarin zowel echte racisten als ook hele verstandige mensen zitten.

    Voor wat betreft dat laatste een interview dit weekend in de Guardian met Douglas Carswell die vorige week de eerste lagerhuiszetel voor de UKIP heeft gewonnen. Uit het interview komt een buitengewoon complexe maar veelal zeer verstandige man met veel levenservaring naar boven. In zijn opvattingen schuilen verschillende punten die ik als intelligent-rechts zou willen bestempelen, een verademing bij het hoge blaag niveau van politiek in het algemeen en die van het Verenigd Koninkrijk in het bijzonder (al ben ik het op een aantal zaken pertinent met hem oneens).

    http://www.theguardian.com/politics/2014/oct/19/ukip-douglas-carswell-mp-clacton