Ochtendgloren 20100113

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol


Vervolg op wapenwedloopverhaal Azië. India krijgt kernonderzeeboot van Rusland te leen en ze gaan innig samenwerken bij het ontwikkelen van een nieuwe straaljager. Intussen komt er meer druk op de VS om nu toch eindelijk eens met de wapens voor Taiwan over de brug te komen.
 
Fascinerend fenomeen voor ons vreemdelingen. Brits meisje (xBextahx aka Beckii Cruel) is extreem populair in Japan omdat ze op een lijkt op manga-meisjes. Honderdduizenden kijkers op YouTube. Begrijpt u het?
 
Natuurbescherming en economie kunnen wel degelijk samen gaan. Op de Galapagos eilanden leveren visreservaten een duurzaam inkomen voor lokale vissers.
 
Nieuwe grote spin ontdekt in woestijn Israël, totale habitat drie vierkante kilometer.
 
Brand in sloppenwijk Kolkata, India. 1 dode en veel schade. Maar het verhaal van de brandweer is apart om te lezen.
 
Niet alleen in Australië is het heet. Ook Rio de Janeiro heeft een hittegolf te pakken. Niet zo heel bijzonder natuurlijk, maar als je het in het Afrikaans leest, krijg je zin om het vliegtuig te pakken.
 
Verrassende nuance: Ook Wilders vond Kopvoddentax eigenlijk ook te ver gaan. Heeft duidelijk het verkeerde team samengesteld: niemand durft hem tegen te spreken. Riskant.

Reacties (1)

#1 mescaline

“The Chief Minister instructed the Police Commissioner to set up shelters for the homeless on the open grounds of a government housing complex in the vicinity. He told the Mayor to organise medicine and cooked and dry food.”

Het systeem schijnt die noodhulp niet zelf in gang te kunnen zetten. Daar is de minister voor nodig.

En dan nog he.