1. 1

  WTF; je wordt betaald om naar een voetbalwedstrijd te mogen en daar een beetje te dansen en te sjansen en dan heet dat “onderbetaald zijn”?!?

 2. 2

  Inderdaad, een beetje van de gekke. De paranoïde reactie van de FIFA, inclusief dit soort belachelijke dreigementen kun je van tevoren toch niet verwachten? Wat mij betreft zet Nederland wat meer druk achter excuses en schadevergoeding door de FIFA en de Zuid-Afrikaanse politie (die overigens van niets beweert te weten).

 3. 3

  10 euro p/u (+ leuke sec arbeidsvoorwaarden) is nog altijd (ruim) meer dan het Nederlandse minimumloon. En dat in land waar het GDP/capita ongeveer een kwart van dat van Nederland is…

 4. 4

  @Bismarck, #2 De FIFA doet misschien raar en immoreel, maar in feite valt hen niks te verwijten. Degene(n) die wel wat te verwijten valt, is de ZA politie cq overheid, die overgaan tot het arresteren en dagvaarden van mensen die hooguit de algemene voorwaarden van een toegangskaartje hebben overtreden. De hoogste straf die daar m.i. op zou kunnen staan is het ontzeggen van de toegang tot het stadion. Er is geen enkele wet overtreden en daarmee is het optreden van politie en justitie volstrekt belachelijk.

  EDIT: Afgezien van de “2010 FIFA World Cup South ‘Bananarepublic’ Africa Special Measures Bill [B13-2006]” dan… stelletje gekken.

  En wat er mis is met 10 euro per uur snap ik ook niet helemaal heur.

 5. 5

  Heineken (A’dam) is een grote Telegraaf (A’dam) adverteerder. Goedmakertje voor eerdere gratis publiciteit voor de concurrent. *plop*