1. 1

  Ah.. noordkorea daar wordt vast nog eens een film over gemaakt.
  ze doen iig goed hun best om het scenario spannend te houden

 2. 2

  De film over de elkaar uitmoordende zonen is allang gemaakt, in verschillende versies zelfs, met dank aan Shakespeare’s King Lear. “Ran” van Kurosawa vind ik persoonlijk een erg goede versie.

 3. 3

  Ik vond het nog beter toen de zoons van Saddam uit Saoedie terug naar Irak gelokt werden onder het mom van ‘vrede sluiten’ en toen honsbrutaal vermoord werden door Udai en Kusai, die vervolgens na de inval van Irak in 2003 samen in a blaze of gunfire ten onder gingen.

 4. 4

  het thema gaat al verder terug dan shakespear; kain en abel bv.
  ik dat in hollywood echt wel een paar mensen denken :”hé ,hier zit een film in”.
  juist om die reden.
  ze zijn daar nogal goed in scenarios herkauwen

 5. 6

  Maar als je er goed over nadenkt, dan betekent dit eigenlijk dat Pa zoon 2 wil, maar China zoon 1. En waarschijnlijk krijgt China, omdat ze groter zijn, en sowieso de enige vriend die NK nog heeft, zijn zin. Wat ook betekent dat Pa nu echt gauw dood gaat. En da’s mooi. Het is alleen een beetje jammer voor zoon 2, die dan waarschijnlijk de rest van zijn korte leven in gevangenschap zal moeten doorbrengen.

 6. 7

  Niet heel waarschijnlijk:

  KBS said Kim Jong-nam is likely to weigh option of seeking asylum in China

  Kim Jong-nam is zoon 1.

 7. 8

  @KJ

  Dat waren de schoonzoons van Saddam.

  Dit zijn overigens het soort links waarom ik nog steeds naar Sargasso kom; hoe zeer het AANKOMENDE HOLOCAUST RACISTEN ONDERBUIK GEERT GEERT GEERT gegil ook pijn aan de ogen doet. Lees iig ook dit essay van Robert Kaplan:

  http://www.theatlantic.com/doc/200610/kaplan-korea

  The furor over Kim Jong Il’s missile tests and nuclear brinksmanship obscures the real threat: the prospect of North Korea’s catastrophic collapse. How the regime ends could determine the balance of power in Asia for decades. The likely winner? China

 8. 10

  @9: Ja, zoiets zie ik ook al aankomen. Pa gaat dood, wijst zoon 3 aan. Zoon 1 maakt ook aanspraak en wordt door China gesteund. Blijft de vraag heeft zoon 1 steun in Noord Korea? Zo niet, dan kan zoon 3 het heel hard op de spits drijven en dan is de vraag hoever gaat China? Als ze een inval ervoor over hebben, kan het nog een forse ramp worden. Handiger zou zijn als er in het leger van Noord Korea verdeeldheid heerst, zodat er een (eventueel achter het toneel door China geregisseerde) revolutie kan ontstaan die zoon 1 aan de macht brengt.

  Tenslotte zitten we dan nog met de vraag welk beleid respectievelijk zoon 1 en 3 voorstaan. Logischerwijs zou zoon 1 het voordeel hebben dat Noord Korea stopt met haar nucleaire programma (want daar zit China mee in de maag, bovendien kan dat dan protectie in ruil aanbieden).