1. 1

  Schitterend, die wekenlang durende reply-to-all flamewar van 2010 in die grote overheidsinstelling, n.a.v. dat ene spam-mailtje dat aan alle medewerkers was gericht. De ene “Ik wil deze spam niet!” reply-to-all buitelde via de “Haal mij van deze mailing list.” reply-to-all over de andere “Hou allemaal eens op met reply to all’ reply-to-all. De toon werd met de dag agressiever. De Zwarte Pietendiscussie was er niets bij. Er moest uiteindelijk een sysadmin aan te pas komen om er een einde aan te maken. Het was een regelrechte oorlog.

  De ware schuldigen waren natuurlijk de software-ontwikkel boys van Microsoft Outlook, die het er zo naar hadden gemaakt dat het gemakkelijker was om Reply To All te doen dan Reply. Ik weet niet meer precies waar het aan lag, maar volgens mij was het Reply To All-knopje net even iets mooier en groter en was het net even lekkerder klikken.

 2. 2

  @1:

  Schitterend, die wekenlang durende reply-to-all flamewar van 2010 in die grote overheidsinstelling, n.a.v. dat ene spam-mailtje dat aan alle medewerkers was gericht. De ene “Ik wil deze spam niet!” reply-to-all buitelde via de “Haal mij van deze mailing list.” reply-to-all over de andere “Hou allemaal eens op met reply to all’ reply-to-all. De toon werd met de dag agressiever.

  Dit is abracadabra voor mij, snap er de ballen van.
  Geldt overigens ook voor de cartoon.

 3. 4

  @1 Eenzelfde situatie meegemaakt op de universiteit, waar alle studenten van een vak automatisch in een mailinglijst komen. Dan wil er nog wel eens iemand van die gelegenheid gebruik maken voor mailtjes als “wie wil er proefpersoon zijn bij ons flutproject?” of “wij zoeken nog een groepslid voor vak X” of “komt allen naar de presentatie van ons project”… Shitstorm ensues.