Landschapsarchitect Adriaan Geuze (1960), wereldberoemd in het wereldje van de stedenbouw, wil het hebben over “God, Bach en de dijk, de lust om land te maken, over het verraad van de babyboomers en hun gesel van redelijkheid, en over hoe Spanje verlossing zal brengen.”
Het klinkt mij allemaal wat te bedacht in de oren – bovendien: de babyboom liep van 1949 tot en met 1964, dus Geuze heeft het kennelijk ook over zichzelf – maar hè, de man heeft er in ieder geval over nagedacht en dat is in ieder geval iets.
Meer over Adriaan Geuze vindt u hier.
Reacties (6)
Maakbaarheidsverheerlijking. Beroepsarrogantie.
Neocrisisnationalisme.
@1.
Napraterij, een tijd heeft het goed geholpen. Nu is het in de mode om te zeggen dat maakbaarheid niet meer helpt, dat mensen arrogant zijn in hun beroepen waar iemand zoals jij tegenop kan kijken, en die laatste slaat ook nergens op. Ga ergens anders je negatieve gekeutel in de wc dumpen!
Wel veel prachtige beeldfragmenten.
Die inspireren me meer dan het gesprek en de geponeerde stellingen tussendoor. De man focust op ontworpen oplossingen en meta-aspecten van de uitvoering (de schop tegen ruimtelijke ordening gaat nu komen). Het maakt niet uit wat of waarom het land iets overkwam of overkomt, we losten en lossen het op. We hebben het altijd opgelost. We gaan het volgende ook oplossen. Hoeveel Hollands glorie en koude grond en ’traditie’ ook: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, dat is het gevoel dat mij toch steeds weer beklijft. Iedere volgende oplossing Is ook duurder dan de vorige, en het Is een pyramidespel van investerings en onderhoudskosten waar we met z’n allen toch behoorlijk tegen aan aan het lopen zijn… Maar daar over geen woord.
@2 wat vind jij er van dan?
Ik hoor Geuze zeggen: “de auto is een van de mooiste, of de beste manieren om van het Nederlands landschap te genieten.” (of woorden van gelijke strekking)..
Dan haak ik af…
Ik vind hem in het gesprek nu beter worden, analyserender ipv dwepend.
Ik ga wat milder over de man slapen, dan dat ik vooraf was, en dan dat ik halverwege de avond nog wat versterkt was.