1. 1

  Ik vond het voorbeeld uit de presentatie waarin hij duidelijk maakte dat het eten van massaal geproduceerd vlees een vorm van dierenmishandeling voor het genot van de mens een goeie. Zal ik onthouden voor wanneer de zoveelste oetlul tegen me zegt dat ik gelijk heb door geen vlees te eten maar dat ze het zelf nooit zouden kunnen opgeven omdat ze het te lekker vinden.

 2. 2

  Kijk wel uit naar de nieuwe samenwerkingsverbanden/ medewerkers/ filmpjes e.d. Het intrigeert me namelijk mateloos m.b.t. alles wat met ons voedsel en de productie daarvan te maken heeft/ in de schappen ligt/ commercie opdringt/ vervreemding van smaak/ authentieke producten/ vlees/ manipulatie enz. enz.

 3. 3

  @YP, Keuringsdienst van Waarde ken je natuurlijk al, en qua films: Food Inc/Earthlings/The Cove/Taste the Waste of met een andere benadering, Supesize Me/Fat Head/A Beautiful Truth/Food Matters en kijk zeker eens bij hollanddoc voedsel.

  Als je het hebt over commercie/pr/manipulatie ontkom je bijna niet aan de documantaire “The Century of the Self” van Adam Curtis die, hoewel meer gericht op politiek, heel goed laat zien hoe we door het bedrijfsleven worden gemanipuleerd tot consumptie, in de breedste zin.

 4. 5

  Noname

  bedankt voor de tip(s) o.a.naar hollanddoc
  Helaas timmeren de meeste producenten hun bedrijven hermetisch dicht voor media als ze diepgravend onderzoek naar productiemethoden/ herkomst ingrediënten enz. enz. Van KvW staat me b.v. die uitzending bij van de herkomst van de ham in torteloni’s (met die marketing dir. van Grande Italia die tijdens het bezoek van van der keuken zich echter onzichtbaar hield). Toverde vervolgens in Nederland voor hoe er de mooiste hammen en kazen lagen te rijpen, zei nog net niet dat de tortelini’s allemaal met de hand werden dichtgevouwen…”pasta di mamma” my ASS

  Misschien a la een “Ik Ali” (G.Wallraaf), kan mij niet inventief genoeg zijn…