WW: Hoe staat het met de LHC?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De woensdagmiddag is op GeenCommentaar Wondere Woensdagmiddag. Met extra aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen in Wetenschap- en Techniekland.

Samen met de hele wereld keken we afgelopen jaren gespannen richting Geneve om te zien wat de Large Hadron Collider ons zou opleveren: De wereld zou in een kolkend zwart gat vergaan of de experimenten zouden ons precies vertellen wat er gebeurde tijdens de eerste momenten na de Big Bang en ons op die manier vertellen hoe ons universum in elkaar steekt. Op 10 september 2008 werd de LHC voor het eerst in gebruik genomen en …

… het bleef verdacht stil. Wat gebeurde er precies en waarom horen we toch zo weinig vanuit het CERN. Professor Brian Cox kwam naar de TED conferentie om het één en ander uit te leggen. In onderstaand filmpje vertelt hij in drie minuten over de aanvankelijke blijdschap, wat er precies misging en hoe de toekomst van de LHC eruit ziet.

Reacties (4)

#1 Peter

Off topic: nog gefeliciteerd met het prijsje voor je digitale lappendeken!

  • Volgende discussie
#2 Anne

Gefeliciteerd met je prijs!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Goed, wij horen ook altijd alles het laatst: Gefeliciteerd Victor!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Victor

heh, dank jullie wel, erg grappig om nu zelf eens wetenschaps’nieuws’ te zijn ipv erover te bloggen :) Ik zal erover denken om er nog eens een stukje op GeenCommentaar over zetten, misschien volgende week?

  • Vorige discussie