1. 3

  Ik heb de hele tijd – hoewel het natuurlijk een vreselijke ramp is – last van een beetje schadenfreude. Over de hele wereld maken de VS oorlog en amok, niet in de laatste plaats vanwege oliegerelateerde belangen. Dat ze nu op de eigen drempel zoveel last hebben, doet me helaas ergens diep van binnen goed. Laat ze zich maar even concentreren op de eigen ellende.

  /shame on me

 2. 4

  Volgens mij is het zo langzamerhand kosten-besparender geworden om een ijzeren pijp van anderhalve kilometer lang en een meter doorsnee naar beneden te duwen en leeg te pompen. Moet wel een beetje dik ijzer zijn, met honderd atmosfeer erop, maar het moet kunnen.

 3. 5

  MB,

  Ja inderdaad zou je je moeten schamen. Kijk in je directe omgeving hoeveel producten je gebruikt die fossiele brandstoffen nodig hebben. Realiseer je daarbij dat zelfs kunstmest van aardgas wordt gemaakt, dat hoge kantoren niet zonder staalconstructie kunnen worden gemaakt en staal niet zonder kolen. Gewoon, om je te realiseren hoe alles met elkaar verweefd is.

  Bekijk dan het einde van de film “Falling Down”, wanneer Michael Douglas zegt: “I am the bad guy? How’d that happen?”. Die olie wordt er voor jou uitgehaald.

 4. 6

  @KJ Probleem is dat dat ding op de zeebodem breder is dan zo’n pijp zou zijn. Daarom wilden ze hem nou net afzagen, zodat de trechter eroverheen past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren