Youtube verwijdert honderden kwaliteitsvideo’s klimaatwetenschap

Het kanaal ‘Climate State’ werd gesloten, zogenaamd wegens spam en misleiding. Zelf zegt het kanaal niets misdaan te hebben.

Why would someone target our climate related YouTube channel? because it was the largest and fastest growing climate focused channel on the internet, with close to 500 videos, over 18k subscribers.

Climate State vermoedt dat de ideologische wissel in het Witte Huis en het rabiate negationisme aldaar wel eens een verklaring zou kunnen bieden voor deze beslissing van Youtube (en uiteindelijk Google).

Open waanlink

 1. 2

  Ik zag deze vanochtend in mijn tijdlijn voorbijkomen en ik vind het een raar verhaal. Ten eerste omdat Google geen vriend van Trump is en ze niet zonder het gevecht aan te gaan video’s verwijderen.

  Ten tweede waarom zou Trump zich op dit kanaal richten terwijl onder andere het kanaal van Nasa over klimaatverandering gewoon open is?

  Ten derde omdat ik Climate State niet ken en hun website niks over de identiteit weggeeft, behalve dat ze met z’n tweeën zijn. Geen organisatie die al die video’s zelf gemaakt zou kunnen hebben. Als je op de link naar webarchive klikt, zie je dat ze helemaal niet zo veel views hebben. En dan ook nog bedelen om donaties.

  Kortom, het zou mij niet verbazen als dit clubje andermans video’s ript en daarvoor nu gestraft is met opheffing van hun kanaal.

 2. 5

  @2 Me dunkt ook: storm in een glas water. Is waarschijnlijk gewoon iemand geweest die met een druk op de knop alles heeft aangemerkt als een copyrightschending, en dan gaat de boel op slot.

  Dat overkomt kanalen met honderdduizenden of zelfs miljoenen abonnees ook, met een paar duizend abonnees zit je bepaald niet op de radar van youtube…

 3. 6

  Waar dat soort kanalen wel last van heeft is dat mensen ze “rapporteren”. Dan gaat op een gegeven moment het account gewoon automatisch op slot. En als je geen miljoenen gebruikers hebt is het nogal lastig iemand te vinden bij YT die naar je wil luisteren.

 4. 8

  @2: Wat nog een stukje ergerlijker is: de kop van dat artikel op climatestate opent met ‘trump verbiedt/verwijdert klimaatvideos’, wat verder in het artikel nergens wordt waargemaakt of aannemelijk wordt gemaakt.

  Wel een mooi stukje emotie-fakenieuws.

  Ik heb dat bij wel meer van de berichten over Trump de laatste tijd: progressieve media zit in zo’n anti-trump-‘we’re all gonna die’-mode dat d’r van allerlei onzinberichten de wereld in worden gestuurd, die de angst alleen maar vergroten. Dat bericht over een opkomende LGBT-executive-order die ‘schandelijk’ zou zijn qua rechteninperking? Die EO is er nooit gekomen.

  (En als het doel ‘angstzaaien en intimideren’ is, dan laat de media zich akelig goed voor het karretje van Trump & Bannon spannen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren