1. 1

  Wie is dat ook al weer?

  Op radio 1 hebben ze het over de beste man. Hij schijnt Nederland muziek te hebben geleerd, en hij heeft een zingende kraanmachinist uit Rotterdam ontdekt.

 2. 2

  Joop: zoek eens de verzamelaar “De Rottigste Van De Raggende Manne” op. Daarop staat een versie van “Telkens Weer” (ja, die van Willeke Alberti, maar dan verjazzt door de Raggende Manne. De aan- en afkondiging van Duys maken het nog leuker.

  Overigens hoorde ik het NOS Journaal beweren dat Willem Duys voor rechts was wat Mies Bouwman voor links was. Werkelijk, moeten we met terugwerkende kracht alles in hokjes links en rechts gaan plaatsen? Luie journalistiek zonder relativeringsvermogen.

 3. 3

  De beste man was toch zo dement als een deur???
  Althans dat is wat ik mee kreeg van de 1000ste DWDD onlangs (die rare ADHD presentator van dat programma scheen fan van hem te zijn).

 4. 4

  Mijn herinnering: de allereerste kleur-tv uizending. Woonde in Rotterdam, piepklein mens was ik. Ergens stond in de Noordsingel een megakast in de etalage (Correct) in rotterdam. Een grote menigte stond voor het raam ( ik ertussen) Luidsprekers op straat. Toen..die gast Duys in beeld..IN KLEUR..laat tapijten zien.,.strijkt met zijn hand erover en zegt “kijkt U eens wat een prachtige kleuren”..

  Zo was het..Duys RIP.

 5. 5

  Weet ik ook nu pas: Willem-O-Duys werd destijds door sommige linkse kranten omschreven als een gevaarlijk volksmenner (feitelijk de 1ste rechtspopulist): “Bij de krant heb ik geleerd hoe je de massa aanspreekt. Nooit moeilijke woorden gebruiken, je altijd richten tot de grootste gemene deler van het volk.’ En nog een quote: “Ik zou hem *kinderverkrachter* hartstikke doodslaan’ terwijl die moeder er gewoon bijzat, naast de vissenkom…Elitaire voorliefde voor tennis, jazz en lichte muziek maar voor de rest?

  En Mies Bouwman nooit kunnen betrappen op iets wat leek op links gedrag of uitspraken in die richting. Of het zouden de gratis prullaria moeten zijn die als een soort ontwiklingshulp aan de de toenmalige Henken & Ingrid’s werden uitgereikt

  http://www.youtube.com/watch?v=VTfcheEMMA8&feature=related

  Ik heb gezien: een mud aardappelen een vaatje haring een gieter een tuinslang een hertenkop een mand een potlood o ja en het vraagteken…

  Tering Jantje…Ik Hou Van Holland

 6. 6

  Hij had een hele mooie aflevering op radio twee toen Wim Sonneveld was overleden. Is integraal op LP uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren