Wijzigde minister van Justitie rapport over MH17-onderzoeker?

Weet u nog, de ophef toen forensisch antropoloog prof. George Maat foto’s van slachtoffers van de ramp met de MH-17 toonde tijdens een lezing begin april? Minister Ard van der Steur sprak er schande van en Maat werd uit het onderzoeksteam gezet.

Zelfs hield Maat vol alles in goed overleg te hebben gedaan. Het rapport zou dit aanvankelijk bevestigen, maar inmiddels een heel ander liedje zingen. Dit zaakje stinkt, zegt hij:

George Maat: “Mij zijn de eerste conclusies van het oriënterend feitenonderzoek telefonisch medegedeeld. Ik was blij met die conclusies maar een paar dagen erna was alles 180 graden gedraaid. In de brief van de minister stonden andere conclusies. Daarom moet ik nu wel reageren, anders denken mensen dat ik het echt heb gedaan.”

Maat stelt dat minister Van der Steur in het rapport heeft ingegrepen: “Een anonieme, zeer betrouwbare, bron beweert dat de minister dat gedaan heeft. De reden daarvoor heeft te maken met de ferme uitspraken die de minister in het begin van de kwestie heeft gedaan. Die wil hij niet terugnemen”.

Professor George Maat wil gerehabiliteerd worden en boven water krijgen wat er gebeurd is.

Heeft de nieuwbakken minister van justitie zich nu al vergaloppeerd?

Open waanlink

  1. 1

    Heeft de nieuwbakken minister van justitie zich nu al vergaloppeerd?

    U doelt toch niet op de clown die in het verleden een kennis had die gestorven was aan een blowtje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren