WHO: record aantal nieuwe besmettingen coronavirus

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Sunday was record day for coronavirus infections.

Politico’s Brussels Play Book:

The pandemic isn’t gone at all, it just moved away from Europe. More than 183,000 new cases of coronavirus infections were reported to the World Health Organization this past Sunday in what was a record single-day increase.

Maar Nederland is het virus bijna kwijt. Of……?

0

Reacties (3)

#1 Raymond Horstman

Het ergste lijkt hier voorbij te zijn. De lockdown heeft goed gewerkt. Het blijft afwachten wat er later in het jaar gaat gebeuren. Er kan een tweede golf komen. De buurlanden zijn ook op de goede weg. Maar in een aantal landen lijkt de tweede golf al begonnen te zijn terwijl de eerste niet eens voorbij was. Is dit slechts een kwestie van geluk of pech of speelt hier meer mee? Het is wat kort door de bocht om te zeggen dat wij nu eenmaal de dingen beter aan pakken dan de rest van de wereld. Maar we zijn en heel rijk land met verstandige politici en mensen die gewend zijn om hun verstand te gebruiken. Dat alles speelt natuurlijk ook mee.

#2 Jos van Dijk

In de berichten over de coronacrisis die er van uitgaan dat ‘hier het ergste voorbij is’, mis ik het besef van kwetsbaarheid voor een pandemie in een geglobaliseerde wereld. Als het ‘hier’ voorbij is, kun je dan zonder risico de hele wereld weer over reizen terwijl ook in een rijk land als Nederland luchthavens en vliegmaatschappijen zich niet kunnen houden aan de meest primaire bestrijdingsmiddelen?

#3 Hans Verbeek

@2: ik denk dat de globalisering over zijn hoogtepunt heen is, Jos.
De handelsoorlog tussen China en de VS, de Brexit, het stilvallen van de opkomende economieën (BRICS) door juist deze pandemie, laten zien dat de wereldeconomie aan een deglobalsering is begonnen.

Ik denk overigens dat de pandemie langzaam uitdooft, zoals ook andere pandemieën altijd zijn uitgedoofd. Groepsimmuniteit is één factor en het leeglopen van het stuwmeer aan kwetsbaren is een andere factor. Je kunt maar één keer doodgaan en meetellen in de statistieken. Uiteindelijk blijven er een gezonde en de immune populatie over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*