Weer een nieuwe kieswijzer: KiesKompas.nl

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Weer een nieuwe kieswijzer: KiesKompas.nl

Ontworpen door wetenschappers VU en Trouw

0

Reacties (23)

#1 Joost

Verschrikkelijk langzame site.

Maar goed. Wederom D66. Maar alsnog veel afwijkende standpunten. Er komt geen partij boven de 50% uit.

Ben ik nou zo moeilijk?

#2 Obscura

Dit keer komt wel de partij uit die ik in gedachte had. Deze test komt veel uitgebreider en daardoor betrouwbaarder over, maar het slot (positiebepaling) vind ik waardeloos. Hoe zie jij daar een percentage, Spuyt12? Ik zweef ergens in een soort van tja eh schema.

#3 Joost

Klik op de partijen, dan worden de overeenkomsten en verschillen getoond. Als je op jezelf klikt dan zie je een overzichtje met percentages.

#4 Obscura

Nu ben ik de uitslag kwijt… Damn. Onhandig gemaakt. Ik heb op van alles en nog wat geklikt, maar dat zag ik niet.

#5 Roy

Eerste is PvdA met 73% overeenkomst. Ik ben wel iets rechtser en even progressief/conservatief.

Opmerkelijk is daarna ChristenUnie komt met een overeenkomst van 68%. Ik ben wel 9% linkser en 16% progressiever.

Daarna SP met een overeenkomst van 78%. Ik ben wel 20% rechtser en 5% conservatiever.

Ik vind de uitslag nog steeds erg moeilijk te interpreteren. Kennelijk ben ik het met SP vaak eens, maar minder uitgesproken ofzo? Ach, ik kan goed met de uitslag leven.

#6 Joost

Ik snap die percentages niet zo. Het lijkt me juist dat ze het hebben over het verschil tussen jouw standpunt en dat van die partij.

Weet iemand nog wat er letterlijk staat? Ik kan natuurlijk ook kippig gelezen hebben…

#7 Jay

Pfft. Flash 8 required, dus werkt niet op Linux. Mensen die niet-open-standaard technologie gebruiken voor websites moeten tegen de muur. En al helemaal voor een site die de democratie predikt…

#8 Jan Jaap

Het is een anti-Linux complot! Je moet zorgen dat die 5% van de mensen die Linux gebruikt ook bij je site kunnen!

#9 Joost

5%? *kijkt in de stats*

Nog geen 1%.

Maar het is wèl een complot, natuurlijk.

#10 Jay

@8 het heeft niets met anti-Linux te maken en alles met het verschil tussen een open standaard en vendor lock-in. Flash is geen open standaard, en dus is het behoorlijk dom om de functionaliteit van je site ervan afhankelijk te maken – zeker als je bedenkt dat niet alleen Linux gebruikers maar ook bijvoorbeeld mensen met een handicap hierdoor hoogstwaarschijnlijk de site niet kunnen gebruiken.

Ik word een beetje moe van mensen die gelijk spottend reageren als ik er op wijs dat zoiets niet goed is voor openheid. Als je hier geen probleem ziet heb je het gewoon niet gesnapt.

…maar we dwalen af.

#11 Joost

@Jay: Ik maakte natuurlijk maar een grapje. Ik heb werkelijk niks gezien op die site dat het gebruik van Flash kan verantwoorden, het verbaasd me zelfs hogelijk dat het Flash is!

Keywords: XHTML, CSS en unobtrusive Javascript.

/Einde onderwerp :-)

#12 Mark

@10,11: jullie vergeten voor het gemak dat het veel meer kennis/moeite kost om deze open standaarden te gebruiken, en dat de gemiddelde internetter weinig problemen met Flash zal hebben. Plugin downloaden en klaar. Ook ik zie het belang van open standaarden in, maar het is natuurlijk ook een kwestie van geld en trade-offs.

Toen Flash voor het eerst kwam was het een openbaring. Een site zag er veel gelikter uit en het kostte zelfs minder bandbreedte.

#13 knut

@1 je bent de ultieme d66-er: om zo laag te scoren moet je veel twijfelen en weinig echte overtuiging hebben. Ik kwam eerst niet boven de 70% maar dat werd 100% (zelfs 1x bijGL!!) toen ik wat stelliger ging invullen.

Verder wel grappig. Al krijg ik geen smileys, alleen zure of treurige gezichtjes. Maar dat ligt vast aan m’n mening des persoons.

Natuurlijk wel erg simplitische overwegingen soms. Zoals de keuze over schoolboeken. Goh da’s nou doorslag gevend in m’n keuze naar beleid.. not dus. Maar al met al een leuke poging.

#14 Joost

@13: ik had verkeerd gekeken. Ik had 83% overeenkomst met D66. Wat zegt dit over mij?

@12: “en het kostte zelfs minder bandbreedte”? Geloof je het zelf?

#15 Mark

@14: ja, ik geloof het zelf. Waarom jij niet?

#16 Joost

@TT: Omdat het feitelijk onjuist is. De eerste flash-sites waren veel groter dan een html site. Daarbij moest zo goed als de hele site in één keer geladen worden, wat ook extra bandbreedte kostte.

#17 micha

Waarom kijken dit soort sites alleen naar programma’s? Ik ben voor scheiding van kerk en staat. Dat soort zaken kan je nergens kwijt en krijg je CDA als stem advies bij de stemwijzer (weet niet is gelijk aan oneens ?! Da’s kort door de bocht)

Dat gedeelte hoe komt de lijsttrekker bij jou over is een aanfluiting. Weg inhoud, hallo amerikaans circus.

Als de lijsttrekker me niet aan staat kies ik voor een ander op de lijst van de partij die mij het beste overkomt.

#18 troebel

Omdat ik scheiding van kerk/staat zo’n groot goed vind heb ik drie verkiezingen geleden één keer gestemd op D66, die propageerde de afschaffing van elke vorm van subsidie voor religieus onderwijs.
Nog steeds spijt van.

#19 micha

Ach, wellicht dat er deze ronde voor het laatst op D66 wordt gestemd…

#20 knut

@14: ik had eigenlijk 100% verwacht. Maar t gekke was nl dat de meeste partijen alleen de uitspraak helemaal ….wel/niet gebruiken en niet nuanceren. Dus om 100% te scoren met je een duidelijke mening hebben. Nu is de D’66 niet van de duidelijke maar meer de nuance en dus waarschijnlijk de enige die buiten neutraal of weetniet het liefst beetje wel/niet invult. Twijfelkonten zijn t en als je ook twijfelt heb je tov andere partijen de beste kans om bij de dromers uit te komen. 100%overeenkomst en toch maximaal twijfelen da’s D66!

#21 knut

@17 helemaal mee eens. Eigenlijk moet er een verbod komen op politieke partijen die op een religie gestoeld zijn. Zij sluiten anders gelovende uit en o.b.v de grondwet mogen ze nog discrimineren ook (vrijheid geloof + meningsuiting weegt zwaarder dan gelijkheid. Dat is, meen ik, een gerechtelijke uitspraak van deze eeuw).

#22 David

Grrrrr…. besteed ik 5 minuten van mijn kostbare tijd om te kijken wat de uitkomt gaat zijn kom ik niet voorbij stap 4 omdat ik Flash 7 heb, en geen Flash 8. Nou ja, dan maar niet hoor…

Ik zie nu er hierboven ook al over gezeurd wordt, maar ’t slaat ook echt gewoon helemaal nergens op.

#23 micha

@21: Tja, als je als anders gelovende op de CDA stemt zal men dat waarschijnlijk weer uitleggen als nog een voorstander van het christen dom.

Gelukkig Samhain!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*