Weekers overleeft debat

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Staatssecretaris Weekers krijgt een motie van wantrouwen van GL, D66, CDA, PVV, SP, 50plus, PvdD. Met hulp van Ed Groot (PvdA) en SGP en CU overleeft hij.

Open artikel

Reacties (11)

#1 Joop

Niet aftreden, maar optreden…

Scheelt toch weer een hoop wachtgeld! ;-)

#2 Cor Mol

De motie van wantrouwen tegen VVD, PvdA, CU en SGP, die allen, net als de rest van het parlement, boter op hun hoofd hebben, is dus aangenomen.

#4 EricvdB

Gezien zijn optreden wist Weekers vooraf al dat hij het zou overleven. Groot (PvdA) bevestigde dat al in de eerste termijn. Fijne beroepsopvatting van Weekers trouwens: hij hoefde niet alles te weten, maar wát hij moest weten kwam steevast tot strafrechtelijke vervolging, dus daar ging hij niet over.

#5 Cor Mol

@2:
Ik begrijp dat de minners Weeker sympathisanten zijn of niet kunnen lezen?

#6 Joop

@5.

Verkeerd begrepen – denk eens verder.

#7 Kalief

@5 Weekers heeft geen sympathisanten. Jij trouwens ook niet.

#8 Inca

@3, toch een beetje een vreemd artikel. Het legt de nadruk geheel op het systeem, terwijl het daar volgens mij niet om ging. De kritiek gaat deels over de uitvoering (het is best mogelijk om een uitzondering qua termijn te maken voor mensen die niet in de Nederlandse administratie zijn terug te vinden zonder de essentie van het systeem overhoop te gooien of hordes gezinnen in financiele moeilijkheden te brengen) en deels over de ronduit beroerde informatievoorziening naar de Kamer.

Het maakt de houding van Weekers trouwens nog vreemder: als kamerlid vraagt hij aandacht voor de fraudegevoeligheid, en als hij vervolgens in de positie is om er wat mee te doen, doet hij … niks, stopt zijn vingers nadrukkelijk in z’n oren en negeert de signalen.

Does not compute en een logische politieke basis kan ik daar niet bij bedenken.

#9 A. de Man

@8:
“Het maakt de houding van Weekers trouwens nog vreemder: als kamerlid vraagt hij aandacht voor de fraudegevoeligheid, en als hij vervolgens in de positie is om er wat mee te doen, doet hij … niks, stopt zijn vingers nadrukkelijk in z’n oren en negeert de signalen.”

Dat bedoelde ik dus ook. Met de uitvoering heeft de politiek niks te maken. Weekers (en andere politici ook) hebben geen principes, maar zijn windvanen.
Als hij de fraudegevoeligheid dan zo’n punt vindt, had ie er bij zijn aantreden natuurlijk ook meteen wat aan kunnen doen, niet?

#10 Cor Mol

@7:
Ik begon mij al zorgen te maken!

#11 Niet JeZus

Een glas, een plas, en alles bleef zoals het was…

Goed voor het vertrouwen in de politiek!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*