Waarom Al-Bashirs terugkeer in Soedan niet gek is (maar wel zorgelijk)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Gisteren verliet de Soedanese president Al-Bashir Zuid-Afrika ondanks het uitleveringsverzoek van het Internationaal Strafhof (ICC). Gek is dat niet. Integendeel, de Afrikaanse Unie wil erkenning en gebruikt de ICC om zich in te vechten op het wereldtoneel.

Open artikel

Reacties (4)

#1 Bismarck

Ik kan er geen worst van maken. De waanlink autolinkt en het verklarend stukje van Eva spreekt zichzelf tegen.

#2 Eva Schram

Link doet het nu wel.

#3 Emile M

Zou de arrestatie van Bashir het leven van de modale Sudanees verbeterd hebben? Zou een grootschaliger burgeroorlog uiteindelijk een net mensenrechten eerbiedigende democratische regering hebben opgeleverd?

#4 Bismarck

@3: Dat zal in het beste geval ook de afweging van het ANC zijn geweest, al vermoed ik eerder dat de Afrikaanse leiders simpelweg proberen elkaar de hand boven het hoofd te houden, omdat er veel tussen zitten die zelf eigenlijk ook wel eens bij het ICC langs mogen en ze liever niet bij het eerste beste bezoek elders opgepakt willen worden.

Verder kan ik nog steeds geen chocola maken van het stukje dat (naar nu blijkt) Eva aanhaalt uit het artikel. Door VN-instituten te negeren/schofferen, ga je je echt niet invechten op het wereldtoneel, om niet te zeggen dat ze enigerlei statusverhoging met zulk gedrag eerder uit zicht helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*