VVD-Kamerlid ontving geld van omstreden projectontwikkelaar

Het gaat om Mark Verheijen die in zijn tijd als wethouder in Venlo duizenden euro’s ontving van Piet van Pol. Dezelfde projectontwikkelaar die werd bevoordeeld door voormalig Roermonds VVD-icoon Jos van Rey.

En omdat gratis geld niet bestaat, moest er natuurlijk ook geleverd worden:

VVD-Kamerlid Mark Verheijen ontving in zijn tijd als wethouder te Venlo aanzienlijke bedragen van de omstreden projectontwikkelaar Piet van Pol. Verheijen was op hetzelfde moment verantwoordelijk voor de onderhandelingen met Van Pol over de overdracht van een terrein in de binnenstad.

Dat meldt weekblad Elsevier in zijn jongste editie. De Limburgse tv-zender L1 onthulde vorig jaar dat Venlo het perceel 135.000 euro beneden de taxatiewaarde van de hand deed. Volgens een rapport van de rekenkamer werd het terrein circa 60.000 euro onder de marktwaarde overgedragen aan Van Pol.

Van Pol betaalde naar alle waarschijnlijkheid overigens ook mee aan de persoonlijke verkiezingscampagne van ex-staatssecretaris Frans Weekers.

Open waanlink

  1. 1

    En Neelie had het hem nog zo goed gezegd: Als het zaakje begint te stinken en je vrienden in opspraak raken moet je ze onmiddellijk publiekelijk laten vallen.

  2. 5

    VVD-ers moeten er maar aan leren wennen dat ook zij, net als de rest van de bevolking, van A tot Z in de gaten gehouden zullen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren