Volkswagen roept miljoenen wagens terug

Elf miljoen Volkswagens moeten terugkomen om de sjoemelsoftware te laten verwijderen. Dat klinkt boetvaardig, maar het is ook een beetje raar. Die software kwam immers alleen in actie als de auto getest werd op milieunormen, dus ze hoeft alleen verwijderd te worden bij die paar exemplaren die op de rollenbank belanden. Of gaat VW de software nu ook zo aanpassen dat de milieuprestaties van de auto’s verbeteren, ten koste van de traditionele rijprestaties?

Open waanlink

 1. 1

  Nu weet ik niet of de sjoemelsoftware in actie komt tijdens de APK, waar men immers ook metingen doet, maar in dat geval zou het dus voor het leefmilieu de betere beslissing blijken. Overigens moet ook bepaalde hardware aangepast worden volgens Duitse media (bijv. Autobild)

 2. 2

  Dat of ze doen het als GM/Opel. Voegen een “Eco Knop” toe :P. Eco knop aan, sjoemelen maar, Eco knop uit en we gaan rijden. Testen moet gebeuren met Eco knop aan natuurlijk, net als bij een Opel :D.

  Het blijft een rare industrie die fossiele brandstof bakken producenten.

 3. 3

  @0: “het is ook een beetje raar”
  Heel raar. Het milieu schiet er helemaal niets mee op.
  Steek het (boete)geld in schoner en zuiniger auto’s en in deugdelijke (EU!) testen daarvoor.

 4. 4

  @2: Zo’n beetje elke diesel wordt na de verkoop gechiptuned, het enige wat VW heeft gedaan is de chiptuning fabrieksaf te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren