1. 1

    Niks geen puzzel. Wat mij betreft is het gewoon een andere “aarde” met een hoog ontwikkelde civilisatie, waar een hele grote kerncentrale is ontploft of een kernoorlog is uitgebroken. (Het is al een tijdje geleden geweest, we hoeven er echt niet meer heen om te helpen.)

  2. 3

    Sterker nog, de weggeschoten gammastraling van de bij @1 bedoelde explosies zorgden hier heel lang geleden al voor biofysische mutaties aan vis- en aapachtigen *.

    * zo zien we maar weer hoe kut kernenergie is.

  3. 6

    De crab nevel is een zeer grote, in principe geweldig hete plasma wolk, onstaan na de explosie van een reuzenster bijna 1000 jaar geleden, althans in het beeld dat wij daarvan op aarde hebben. Er is daar sprake van enorm snel en chaotisch bewegende geladen deeltjes, geladen deeltjes, maw enorme electrische stromen, die gigantische magnetische velden opwekken waardoor de beweging van de deeltjes ook weer beinvloed wordt, zodat door botsingen van de deeltjes en door het Zeeman effect gemakkelijk variaties in de straling kan ontstaan. Hoezo moet je dan verwachten dat de straling uit zo’n gebied constant is in deze golflengte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren