Toenemende vraag naar energie uit biomassa kan problemen opleveren voor voedselvoorziening

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (11)

#1 PB

Wie verbrand er dan ook eten om er brandstof van te maken! Natuurlijk stijgen de voedselprijzen dan! Gewoon boren naar meer olie en gas….

#2 qwerty

En dit is dus al jaren op de achterkant van een sigarenkistje te berekenen. Biomassa is geen oplossing, is niet inwisselbaar voor olie.

Pfff… iedereen die er toch voor gaat is niet goed bij zijn hoofd en als hij/zij politicus cq bestuurder is dient hij/zij direct van functie ontheven te worden en naar een heropvoedingskamp gestuurd te worden.

(NB: geldt niet voor oplossingen die afval gebruiken)

#3 pedro

@1: precies. Kop en hakken in het zand. Zo lang de de zondvloed maar na ons komt. Ik ben het wel eens met de stelling, dat we niet op biobrandstoffen in moeten zetten, maar daar moeten we de oliemaatschappijen op aanspreken, en profiteren daarbij van grote subsidies. Die investeren daar in, omdat zij daarmee meer van hun winsten kunnen behouden dan met echte alternatieve energiebronnen.

http://www.joop.nl/groen/detail/artikel/shell_schroeft_investeringen_biobrandstof_op/

http://www.ezpress.eu/nieuws/6863/Shell-Foundation-en-Doen-investeren-in-biobrandstof-uit-Jatropha

#4 pedro

…en profiteren daarbij van grote subsidies…

…en die daarbij profiteren van grote subsidies…

#5 Joop

Algen is de oplossing. Afhankelijkheid aan die smerige troep uit de bodem, en daaraan gerelateerd de oliebaronnen, moet maar eens voorbij zijn.

#6 PB

@ precies dat is het probleem. Al die domme overheden die zich voortdurend overal mee bemoeien door financiele stimulansen. De energiemarkt is echt een complete chaos

#7 pedro

@6: stichting DOBN is geen overheid.

#8 Bismarck

@2: Biomassa is wel degelijk inwisselbaar voor olie. Het zou bovendien een heel goede oplossing zijn voor zowel het tekort aan fossiele brandstoffen als de CO2-problematiek, ware het niet dat we met veel te veel mensen op de planeet zitten, waardoor het landbouwareaal te klein is om het te gebruiken voor zowel voedsel- als energievoorziening.

#9 Joop

Het gekwijl van de regeringen naar de energieconcerns en oliemaatschappijen die voor de burger bepalen wat goed is. En zo de ruimte krijgen om het particulier initiatief de nek om te draaien. Dat is het probleem. De overheid moet voor de burger opkomen, niet voor de energiereuzen.

#10 qwerty

@8
Is dat niet de oorsprong van het probleem.
Eerst terug naar 0.5 miljard?
Hoe doen we dat?

#11 Bismarck

@10: Niet helemaal. Het is maar een klein deel van de mensheid dat het overgrote deel van de energie gebruikt. Een half miljard Noord-Amerikanen en Europeanen zou nog steeds ernstige energieproblematiek kennen, als ze uitsluitend gebruik zouden maken van fossiele brandstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*