Toekomstige opbrengst schaliegas/olie in Verenigde Staten sterk overschat

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Toekomstige opbrengst schaliegas/olie in Verenigde Staten sterk overschat. Net als met olievoorraden worden de cijfers veel rooskleuriger weergegeven dan werkelijk haalbaar is.

Open artikel

Reacties (3)

#1 roland

Het “werkelijk haalbaar” is niet te schatten, hooguit het mogelijk haalbare.

#2 Hans Verbeek

Als het over de cumulatieve opbrengst van decennia gaat, is the sky the limit. Niemand gaat je over 25 jaar afrekenen op het feit dat je de opbrengst hebt overschat.
Schaliegas en schalie-olie-exploitanten liegen er op los tegen investeerders over hun “proven reserves”. En ze komen er mee weg.
Luister eens naar een verhaal van Art Berman over dit onderwerp.

Overigens neemt het IPCC de meest optimistische schattingen van olie-, gas- en steenkoolreserves gewoon over om daarmee hun onrealistische emissiescenario’s (RCP8.5 en RCP6.0) te rechtvaardigen. En er is ook niemand die het IPCC tegenspreekt op dit onderwerp (behalve ik dan)

#3 Anton

Vijf tot tien jaar geleden werden we getracteerd op paniekerige ‘peak oil’ verhalen en al even paniekerige ’tipping point’ klimaatverhalen.

Fast forward naar nu.

Amerika is hard op weg een van de grootste energie-eporteurs te worden dankzij schalie gas en het klimaat beweegt zich richting een afkoeling.

Wiet overdrijft nu wat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*