1. 4

  @2: Als hij zijn eigen PR doet mag van mij de hoogste PR-award krijgen die er is inderdaad (een uitsmijter met liefdesverdriet op een motor, I get it … en dan ’s nachts stiekem, maar ook niet té stiekem geld aan de armen geven … briljant) maar door Snowden beheerst de NSA al een half jaar het nieuws, door Snowden worden er nu nodige vragen gesteld.

 2. 5

  @3: Sorry.
  Als oprecht atheist en wel degelijk anti-katholiek moet ik( bijna tot mijn spijt) zeggen dat DEZE paus het in zich heeft om de reputatie van de RK kerk op te waarderen.

  Niet voor mij, maar ik denk dat voor de vele miljoenen katholieke gelovigen hier iets heel bijzonders gaande is.
  De man is gewoon helemaal in orde.

 3. 7

  @6: Inderdaad. Al geef ik Hansje in één opzicht gelijk: de man lijkt oprecht en van goede bedoelingen. En dat is jammer, want dat gaat de schapen weer valse hoop geven en het leeglopen/uitsterven van de kerk vertragen.

  Beter hadden we een hel-en-verdoemenispaus gehad die ouderwets tegen de zondaars, heidenen en ketters ten strijde was getrokken. Die de misbruikslachtoffers ronduit had uitgemaakt voor leugenaars en die de gelovigen had gemaand tienden aan de kerk te betalen op straffe van uitsluiting van het paradijs. Of zoiets. Zo’n paus had de klus binnen een paar jaar kunnen klaren.

 4. 9

  @5: De man is gewoon helemaal in orde.

  1) Hoe weet je dat?
  2) Geen enkele paus is helemaal in orde.
  3) Dit is ernstig en geen plus voor Time.

  Doet me denken aan de Nobelprijs voor Obama.
  Te vroeg gejuicht.

 5. 10

  @9: Hoe weet jij dat geen enkele paus in orde is?
  Hoe denk je dus te weten dat DEZE man niet in orde zou zijn?
  (afgezien nog van de vraag of je weet waar de term “in orde”vandaan komt ;-)).)

  Nou ik ben apert niet gelovig, en de man lijkt MIJ in orde, en geloof me, dan moet je als kerkvorst van zeer goeden huize komen wil ik iemand met dat beroep in orde vinden.

  Iemand die je niet kent afbranden enkel en alleen omdat hij een beroep heeft dat jou niet past is nogal laf, makkelijk, simpel en onheus.

 6. 11

  @6: Flauw.
  Dat dat onzichtbare vriendje van hem jouw vriendje niet is geeft je nog niet het recht iemand die dient in een wereldgodsdienst( wat het katholicisme toch is) en die dat naar mijn mening op een behoorlijk fatsoenlijke manier doet, zo af te fakkelen.

  Ik raad hem echter aan zichzelf goed te beschermen, een van zijn voorgangers, ook zo’n progressieveling, Johannes de 23- ste is op een dubieuze manier aan zijn eind gekomen is( boze tongen fluisteren dat dat niet op geheel natuurlijke manier tot stand is gekomen)omdat die ook al de geldstromen binnen het vaticaan meer wilde controleren…en prelaten die zich misdroegen wilde bestraffen…

 7. 13

  @11: Iemand die gelooft dat er iets is dat alles verklaard wat hij niet weet, ach ja. Dat je gelooft dat die figuur almachtig en goed is , is met alle ellende in wereld al behoorlijk stuitend. Als je dan ook nog denkt dat jouw specifieke god beter is dan een andere, dat jouw sprookjesboek wel de waarheid bevat en dat dat je vervolgens motiveert om baas te willen worden van een organisatie die kindermisbruik faciliteert en verantwoordelijk is voor vele aidsdoden dat maakt je inderdaad niet in orde. Dat hij daarbij goed afsteekt tegen die walgelijke voorganger(s) van ‘m valt daarbij in het niet.

 8. 14

  @13: Beetje goedkoop dit.
  Omdat iemand iets gelooft wat jij niet gelooft is hij niet in orde?
  Dan is dus meer dan de helft van de wereldbevolking volgens jou niet in orde?

  Ben je zelf wel helemaal OK?
  Of ben je zo beperkt dat je iedereen die iets anders denkt of vindt dan jij per definitie minderwaardig vindt?

  Net zo’n kreet als “iedereen is gek behalve ik”.

  Ik ben niet-gelovig en zelfs anti-katholiek maar ik ben niet zo stompzinnig dat ik mensen die wel gelovig zijn afbrand op de manier waarop jij dat doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren