Ted Cruz protesteert tegen sluiting monument dat is gesloten wegens ‘government shutdown’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De hedendaagse Republikeinse Partij in een notendop:

A crowd converged on the World War II Memorial on the National Mall on Sunday, pushing past barriers to protest the memorial’s closing under the government shutdown.

Republican Sens. Ted Cruz of Texas and Mike Lee of Utah were among the demonstrators, as were Texas Rep. Steve Stockman and former Alaska Gov. Sarah Palin.

Cruz and Lee are among the tea party-backed lawmakers who refused to keep the government operating unless President Barack Obama agreed to defund the nation’s health care overhaul.

Het is natuurlijk allemaal heel mooi, zo’n government shutdown, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ‘ons soort mensen’ er last van heeft. Slachtoffers van huiselijk geweld daarentegen

Open artikel

Reacties (8)

#1 weerbarst

Obama target bewust persoonlijk dit soort doelen. Dat het maar snel revolutie wordt daar. Niemand wil die obamacare die erdoor geduwd wordt. “ons soort mensen” klinkt alsof je denkt dat die protestanten nog in het domme links rechts paradigma zitten, nee ze willen gewoon compleet af van de staat in zijn huidige vorm die door en door corrupt is.

#2 su

“You work for us.”

“Then pay our wages!”

#3 Bismarck

@1: Dat is dan wel heel knap van Obama, want hij heeft hierover totaal niets te zeggen. Die shutdown is een redelijk automatisch proces, waarvan de precieze omvang en werking in het verleden is vastgelegd door het congres (voor het laatst bijgewerkt in 1982) en waarvan het congres ook bepaalt of het gebeurt. Obama kan hier precies helemaal niets aan doen en de Republikeinen (die opzettelijk deze shut down in gang hebben gezet door met hun meerderheid in het Huis van Afgevaardigden een aantal uitgaven niet goed te keuren) alles.

Deze shut down staat overigens volledig los van de Obamacare, waarvan de financiering wel goedgekeurd is door het congres en die dus ook niet beïnvloed wordt door deze shut down.

#4 Bismarck

Ik vind het trouwens wel heel ironisch dat juist Tea Party leden gaan staan huilen. Hadden ze van tevoren niet kunnen bedenken dat starving the beast ook inhoudt dat overheidsdiensten (=diensten die door de overheid vervuld worden) worden afgeknepen?

Het wordt hoog tijd dat die lui eens een aflevering van Family Guy kijken.

#5 Hans Custers

@4

Dat is natuurlijk al geruime tijd de modus operandi van de Republikeinen: op allerlei manieren de overheid saboteren en dan huilen dat de overheid niet goed functioneert. En het spreekt voor zich dat het altijd de schuld van iemand anders is.

#6 Krekel

Ted Cruz is een sekte, las ik laatst ergens.

#7 Anoniem

Blijf-van-mijn-lijfhuizen zijn niet cruciaal voor de veiligheid van de Verenigde Staten. Zijn vrouwen geen mensen meer ofzo?

#8 AndreSomers

@7: Jawel, maar de Verenigde Staten zijn dat niet. Dat is een, welnu, vereniging van staten. Voor de veiligheid van die vereniging zijn blijf-van-mijn-lijfhuizen inderdaad niet cruciaal. Voor de veiligheid van de mensen die daar verblijven zijn ze dat waarschijnlijk wel, maar dat is (wellicht onterecht) niet het criterium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*