Syrische vluchtelingen verkopen nieren in Libanon

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De enorme stroom Syrische vluchtelingen in Libanon zorgt voor een nieuwe, zorgwekkende markt: die van levende orgaandonoren. Vocativ heeft een korte reportage over een aantal Syriërs die hun nieren verkochten om aan geld te komen.

Open artikel

Reacties (4)

#1 kevin

Verdomme Sargasso, wat is dat met die sensationalistische koppen? Dat artikel staat barstensvol ‘could’s, ‘may’s en ‘might’s. Respecteer dat toch eens! Dit is niet de eerste keer, trouwens.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

@1: Hoe bedoel je could? Ze hebben gewoon een vluchteling die een nier verkocht heeft geïnterviewd en een tussenhandelaar, die “more than 30, maybe 35″ (komt daar je maybe vandaan?) nieren heeft doorverkocht.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 kevin

Vergelijk:

De enorme stroom Syrische vluchtelingen in Libanon zorgt voor een nieuwe, zorgwekkende markt: die van levende orgaandonoren.

A massive wave of desperate Syrian refugees could create a new market in Lebanon for the illegal human organ trade

Zelfs met die 30-35 organen op 880.000 vluchtelingen is dat nog lang geen “Syrische vluchtelingen verkopen nieren in Libanon”. Die algemene conclusie wordt duidelijk vermeden in het originele artikel. Ze hebben een interview met één orgaanhandelaar. Die bestonden ook al voor het Syrische conflict.

‘Hopeloos genuanceerd’…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

@3: Met 2 verkochte nieren is het al “Syrische vluchtelingen verkopen nieren in Libanon”. Bovendien zijn er meerdere handelaren (en dus een veelvoud van die 35 nieren verhandeld), zoals verderop in het artikel blijkt: “And while the number of kidneys sold here by Abu Jamil are not huge, he knows of several competing operations in the country that provide the same services to international and Lebanese clients.”

  • Vorige discussie