Superwijzer app informeert over duurzaamheid levensmiddelen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Karl Kraut

Het wachten is op de app die aangeeft of de voetgangers die je tegenkomt in de gevangenis hebben gezeten; en hoelang en waarvoor.

#2 Jouke

Rot toch een eind op met die rotzooi.

Machtigingen op android:
SMS-berichten verzenden
Hiermee kan de app sms-berichten verzenden. Schadelijke apps kunnen u geld kosten door zonder uw toestemming berichten te verzenden.

telefoonstatus en -identiteit lezen
Hiermee krijgt de app toegang tot de telefoonfuncties van het apparaat. Een app met de betreffende toestemming kan het telefoonnummer en serienummer van deze telefoon achterhalen, bepalen of een oproep actief is, het gekozen nummer achterhalen enzovoort.

Lekker gegevens bijhouden. Sargasso ondersteunt dat?

#2.1 Harry - Reactie op #2

zeg opgewonden standje, dan neem je toch lekker geen smartphone met app? kruip maar weer terug in je grot en geniet lekker van je privacy.

#2.2 Jouke - Reactie op #2.1

Privacy is niet het enige punt. Het gaat om het moreel.

Waar gaat het greenpeace nou om? Welzijn van het dier of hebben ze ook andere belangen? Blijkbaar dat laatste, want de app zou prima kunnen werken zonder het bijhouden van deze gegevens.

Ze hebben ondertussen ook gereageerd op een tweet waarin ze stellen dat het SMSen alleen is ingebouwd om makkelijk geld over te maken. Maar waarom ze de telefoongegevens willen weten is niet duidelijk. De vraag staat in de faq, maar er staat geen antwoord bij.

Ik zou de app dolgraag willen gebruiken, maar het stuit mij teveel tegen de borst dat de gegevens worden opgevraagd (en ja, dat worden ze, de app werkt niet zonder de permissies). Ik gebruik de app dus niet, als ze het dierenwelzijn boven hun eigen belang stellen en de permissies er uit halen dan zal ik het direct gaan gebruiken.

#2.3 Meester - Reactie op #2.2

Waarschuwingen geeft die voor Apple niet. Doorgeslagen vorm van privacy waarschuwingen.

#2.4 Olav - Reactie op #2.3

Doorgeslagen? Niet als de applicatie in kwestie inderdaad gegevens over de gebruiker lekt naar de makers ervan. Is dat al geanalyseerd?

#3 warumbel

Waar is toch de tijd gebleven toen je nog gewoon kon kopen wat je lekker vond…

#4 Meester

Ik heb de app gedownload! Prima app!!!

Scannen is makkelijk, informatie is zeer goed.

Aanrader!

#5 Krekel

App Heyn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*