1. 2

  Rot toch een eind op met die rotzooi.

  Machtigingen op android:
  SMS-berichten verzenden
  Hiermee kan de app sms-berichten verzenden. Schadelijke apps kunnen u geld kosten door zonder uw toestemming berichten te verzenden.

  telefoonstatus en -identiteit lezen
  Hiermee krijgt de app toegang tot de telefoonfuncties van het apparaat. Een app met de betreffende toestemming kan het telefoonnummer en serienummer van deze telefoon achterhalen, bepalen of een oproep actief is, het gekozen nummer achterhalen enzovoort.

  Lekker gegevens bijhouden. Sargasso ondersteunt dat?

 2. 4

  Privacy is niet het enige punt. Het gaat om het moreel.

  Waar gaat het greenpeace nou om? Welzijn van het dier of hebben ze ook andere belangen? Blijkbaar dat laatste, want de app zou prima kunnen werken zonder het bijhouden van deze gegevens.

  Ze hebben ondertussen ook gereageerd op een tweet waarin ze stellen dat het SMSen alleen is ingebouwd om makkelijk geld over te maken. Maar waarom ze de telefoongegevens willen weten is niet duidelijk. De vraag staat in de faq, maar er staat geen antwoord bij.

  Ik zou de app dolgraag willen gebruiken, maar het stuit mij teveel tegen de borst dat de gegevens worden opgevraagd (en ja, dat worden ze, de app werkt niet zonder de permissies). Ik gebruik de app dus niet, als ze het dierenwelzijn boven hun eigen belang stellen en de permissies er uit halen dan zal ik het direct gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren