Stiglitz: Eurozone valt binnen vijf jaar uit elkaar

Dossier:

INTERVIEW - Joseph Stiglitz (de Nobelprijswinnende econoom) meent dat de Euro aan het falen is; in plaats van de EU tot een hechtere eenheid te maken haar juist aan het verscheuren is; en dat de Eurozone (in elk geval in zijn huidige vorm) geen lang leven meer beschoren is.

Open artikel

Reacties (4)

#1 Jules Vismale

Wat mij betreft kunnen talloze EU-hatende Europeanen, onder wie ikzelf, zo snel mogelijk de ondergang van de akelige EU of Eurozone heel snel meemaken. Dat de linkse EU-elite verwachtte dat met het binnenhalen van achtergebleven moslims en asielzoekers de EU groot en machtig zou worden blijkt een illusie of als een ballon die net zolang wordt opgeblazen tot hij uit elkaar springt.
Nou weet ik dankzij het lezen van allerlei geschiedenisboeken dat de Amerikanen, na het einde van WO II, bereid waren om duizenden nazi’s (waaronder wetenschappers, ingenieurs, politieagenten, kampbeulen e.v.a.) naar de VS over te hevelen om hen tot collaboratie te bewegen in hun nieuwe strijd tegen de communisten. Van een groot aantal geallieerde soldaten (waaronder ook George Patton) bleek later bekend dat zij bij het bevrijden van concentratiekamp-gevangenen dezen soms, doordat ze zo vies, mager en uitgehongerd waren, als ongedierte zagen of als verderfelijke joden en soms nog aardiger waren tegen Duitse soldaten! Onder het mom van “oorlogsvluchtelingen” brachten de Amerikanen, vaak ook nog geholpen door Europese nazi-sympathisanten van ODESSA (Organisatie van voormalige SS-leden) duizenden nazi-beulen naar de VS waar zij decennia’s onbekommerd konden leven zoals Adolf Eichmann, Franz Stangl, Klaus Barbie en John Demjanjuk.
Zo bleek Wernher von Braun, de ontwerper van de beruchte V1- en V2-raketten die werden ontworpen in Peenemünde waarbij duizenden krijgsgevangenen en dwangarbeiders omkwamen en waarmee tienduizenden Nederlanders, Belgen en Britten werden gedood, als technisch directeur te hebben gewerkt bij Walt Disney om de ruimtevaart te ontwikkelen en dus zou de VS, dankzij de opgenomen nazi’s, na WO II nooit zo machtig zijn geweest.
Hier in de EU gebeurd feitelijk precies het omgekeerde daar talloze moslims, “vluchtelingen en asielzoekers” helemaal geen Verenigd Europa willen onder de EU maar meer een moslim-Europa dat zichzelf, door het ontbreken van kennis bij deze verfoeide groep en hun terreur, nog sneller gaat vernietigen!
Zoals in het Oude Sparta bekend was werden jongens opgeleid, via een Spartaanse opvoeding, tot keiharde soldaten waardoor zij in staat waren om oorlogen te winnen maar omdat ze te weinig kennis bezaten konden de Spartanen de veroverde gebieden hierdoor nauwelijks besturen. En datzelfde geldt ironisch genoeg ook voor de gehate moslimextremisten die schijnbaar nog dommer zijn dan holbewoners!

#2 Henk de Waal

Dan zal die econoom ook wel snel weggezet worden als ranzige nationalist en populist. Want fatsoenlijke mensen maken zulke analyses niet.

#3 JANC

#2 Want hier is nooit kritiek op de EU en/of de Euro te vinden? Of die kritiek wordt altijd weggezet als nationalistisch en populistisch? Oh wacht, men stelt hier een andere visie voor, een andere oplossing die Henk de Waal niet aanstaat.

#4 Henk de Waal

Ik vind je tweede optie de beste. Een andere visie ben ik nog niet tegengekomen. Elsje praat wel eens over domme burgers die niet weten wat goed voor ze is, anderen vinden referendums weer ondemocratisch en ook zijn er mensen die meer EU als oplossing voor alles zien. Maar een visie? Nee, hooguit wat lapwerk, maar meestal wordt er voor de aanval gekozen. Dat doen mensen vaak die inhoudelijk zwak staan. Zie Trump

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*