Steun AfD breekt CDU en FDP in Thüringen op

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Cheradenine Zakalwe

https://www.ad.nl/politiek/brabantse-vvd-en-cda-in-zee-met-forum-voor-democratie~a9e23143/

Hier in Brabant ondertussen kunnen we uitzien naar de hele provincie vol met megastallen en asfalt. Hopelijk gaan bij de volgende PS-verkiezingen VVD en CDA daar ook een stevige prijs voor betalen.

#2 beugwant

@1: Ik meen dat Brabant in dat opzicht wijzer en strenger was/is dan de Provincie Limburg. Er zijn nogal wat megastal-exploitanten van Brabant naar Limburg verhuisd en ze kregen nog subsidie ook! En asfalteren kunnen ze in Limburg ook. Buitenringen, vliegvelden met de gratis parkeerplaatsen voor Corendonpassagiers (men moest indertijd dat asfaltpuin toch ergens kwijt).
Enfin. die discussie hoort eigenlijk in de Waan van de dag.

On topic:
Als Thüringen geen Landesparlement kan samenstellen, volgen er nieuwe verkiezingen, en dat betekent (net als in CSU-bolwerk Beieren) flinke winst voor de Groenen.

#3 Jos van Dijk

@2: Het parlement is er wel. De samenstelling van de regering is het probleem. Als het CDU over zijn bezwaren tegen die Linke heen zou stappen is het zo gepiept. Maar ze zwaaien daar met hoefijzers en menen dat afstand houden van de AfD hen verplicht ook die Linke uit te sluiten. Met als gevolg dat ze deze week ineens wel aan de AfD gekoppeld werden, bij verrassing zeggen ze, maar dat gelooft niet iedereen. Dat wordt nu dus teruggedraaid, maar ze zijn er nog niet uit hoe het verder moet.

#4 Bismarck

@3: “bij verrassing zeggen ze, maar dat gelooft niet iedereen”
En terecht natuurlijk. De FDP is de kleinste partij in het parlement (zelfs met de hakken over de sloot van de kiesdrempel) en zou normaal gesproken nooit in aanmerking zijn gekomen voor de positie van minister-president. De enige manier waarop dat rekenkundig mogelijk was, was met steun van de AfD. Het feit dat ze dus een kandidaat naar voren schoven, wijst er op dat ze daar stiekem toch op hebben gegokt, in de hoop dat ze op hun blauwe ogen geloofd zouden worden, als “per ongeluk” de AfD het spelletje mee zou spelen.

#5 Joop

@4.

Dat is wat ik ook dacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*