1. 2

  Geniaal, ze dekken zich alvast in voor aankomende rottigheid vanwege armoede/werkloosheid/crisis. Het gaat niet om een normaal bestaan kunnen leiden, het zijn de bezuinigingen op GGZ en alleen gekken draaien door.

 2. 5

  De pliesie krijgt niet alleen handenvol werk aan psychoten die het straatbeeld weer zullen opleuken…die nieuwe toets van de Krom op het huisinkomen (waarbij per 010112 ook inkomens van meerderjarige kinderen worden meegerekend) zou daarnaast ook wel eens tot een enorme toename van het aantal zwerfjongeren kunnen leiden. Ik gok dat deze maatregel totaal 20.000 gezinnen in Nederland treft (vaak divers qua problematiek/ ernstig verstoorde verhoudingen die om een scheet kunnen uitmonden in: daar is het gat van de deur). In b.v. A’dam leven dacht ik 2000 van dergelijke gezinnen met onhandelbare scooteraars in de bijstand hè…

  Gelukkig moest er wel eerst 100 jaar aansukkelen met dat vermaledijde Socialisme aan vooraf gaan…

  Aan het eind van dit jaar en anders wel volgend jaar zal naar wij dachten de collateral damage van dit kabinetsbeleid echter de huidige hiephiephoerastemming van de dalende criminaliteitscijfers over 2011 wel eens serieus kunnen temperen…

 3. 7

  De oorzaak “door de crisis’ mag wel verhullend taalgebruik worden genoemd. Wat vandaag en de tokeomst betreft: het komt door de bezuinigingen. Diue mogen dan crisis gerelateerd zijn, het is echter een kwestie van keuzes hoe en waar wordt bezuinigd.

  Meer psychiatrie op straat is geen recent verschijnsel. Het heeft ook te maken met wat er aan vooraf ging: een wijziging in het beleid, namelijk meer ambulante hulpverlening, in plaats van opnames. Terzijde: het aantal gedwongen opnames is wel toegenomen.

  De kerngedachte om het accent naar ambulante hulpverlening te verleggen is het idee dat mensen beter in hun eigen omgeving geholpen kunnen worden en daar ook recht op hebben.
  Nu er nog achter zien te komen waarom het aantal psychiatrische patiënten toeneemt. Dat kan toch niet alleen liggen aan een sterk klantenwervende ggz?

 4. 8

  Dat is wel heel eufemistisch “eigen omgeving” als je zwervend over straat bedoelt.
  En dat het aantal gedwongen opnamen toeneemt is toch niet meer dan logisch,dat is inherent aan het afbraakbeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren