1. 3

  @2: Snowden bedoel je dat mannetje dat nu leegloopt bij FSB? Snowden heeft Amerika ingeruild voor een nog veel grotere maffia staat met dito mensenrechtenschendingen.

 2. 5

  @3: Ja, hij had nogal veel keus nu er in Amerika een prijs op zijn hoofd staat en onze DAPPERE en rechtvaardige MP hem, net als al die andere DAPPERE en rechtvaardige Europese leiders hem de toegang tot het land ontzegt.
  Verder alles goed met je?

 3. 6

  @3: Mh nog veel groter??? The United Stasi’s of America hadden wereldwijd vele geheime CIA-martelgevangenissen en dat vind ik toch wel het absolute toppunt van maffiapraktijken. Daar valt Rusland echt bij in het niet. Obama: “I have a drone.” deze moordenaar heeft al zoveel onschuldige vrouwen en kinderen om zeep gebracht met zijn speelgoedvliegtuigjes dat wil je niet weten…. Word eens wakker blinde!

 4. 7

  Altijd leuk, zo’n spelletje ‘wie zijn fouter’, de russen of de amerikanen. Tegenwoordig met de Europese uitbreidingsset.

  Uit de link begrijp ik dat twee Noorse politici hem nomineren, maar het is me niet duidelijk of het comité zo’n nominatie ook overneemt. Vooral als ik: “Being nominated means Snowden will be one of scores of names that the Nobel committee will consider for the prestigious award” lees. Scores.

  Daarnaast vind ik de stelling dat: the public debate and policy changes in the wake of Snowden’s whistleblowing had “contributed to a more stable and peaceful world order” nou ook weer niet echt fantastisch onderbouwd.

  De casus Syrie bijvoorbeeld lijkt in zijn gang van zaken niet wezenlijk anders (als in vreedzamer) te lopen door de onthullingen van Snowden.

  Maar misschien heb ik het mis en was Syria allang een tijdelijke amerikaanse provincie geweest zonder Snowden. Misschien dachten Obama c.s.: ‘we zouden willen bombarderen en invaseren, maar door Snowden kan dat nu niet. Darn you, Eddie! Nu moeten we wel een diplomatiek pad kiezen’.

  De twee Noorse politici hebben in ieder geval hun internationale podium even gevonden.

 5. 9

  @7: “Uit de link begrijp ik dat twee Noorse politici hem nomineren, maar het is me niet duidelijk of het comité zo’n nominatie ook overneemt. “

  Er is geen sprake van overnemen. Parlementsleden van de meeste nationale parlementen (de VS hoort bij de uitzonderingen) zijn gerechtigd iemand te nomineren. Snowden is dus genomineerd voor de Nobelprijs. Overigens is dat niet extreem bijzonder, want dat gebeurt jaarlijks met honderden mensen (in 2011 waren er bv. 241 nominaties). Wel is het opvallend dat zijn naam als genomineerde in het nieuws komt, want dat lukt meestal maar een handjevol van de genomineerden en daar zit dan ook vrijwel altijd de winnaar tussen.

 6. 10

  @9 aha. Ik zie in het artikel zelf trouwens ook staan dat de commissie na de eerste bijeenkomst zelf ook nog eens anderen mag nomineren.

  Dus ik neem aan dat Assad ook genomineerd is (geweest) door een van zijn trouwe parlementsleden.

 7. 13

  @7:

  Altijd leuk, zo’n spelletje ‘wie zijn fouter’, de russen of de amerikanen.

  Het gaat niet om goed of fout, fout of fouter maar om geloofwaardigheid en motief. In Rusland ga je voor jaren een strafkamp in voor het spelen van en liedje en Rusland heeft zelf een massief repressief programma om haar burgers in de gaten te houden en daar werkt Snowden nu mee samen.

  Zit maar een dun lijntje tussen een klokkenluider en een ordinaire spion, welke van de twee hij is is mij nog niet duidelijk maar hij heeft een hoop vragen te beantwoorden en dat had hij kunnen voorkomen door naar een ander land af te reizen.

  http://www.businessinsider.com/snowden-is-supervised-by-russian-intelligence-2013-11

  http://www.thedailybeast.com/articles/2014/01/24/edward-snowden-not-all-spying-is-bad.html

  http://20committee.com/2013/11/05/russian-intelligence-is-behind-the-snowden-show-german-intelligence/

 8. 14

  Waarom zou Snowden iets moeten zeggen over Russische spionage? Hij heeft genoeg te vertellen over de VS. Het is pure speculatie dat er een link zou zijn tussen zijn acties en de Rssische geheime dienst.
  De betekenis van Snowden’s onthullingen, het ‘chilling’ effect van de massale verzameling en opslag van gegevens over alle aspecten van het leven van onschuldige burgers en de contouren van de politiestaat die daaruit groeit zijn voor mij meer dan genboeg om hem te nomineren voor de Nobelprijs.

  http://freeflowofinformation.blogspot.nl/2014/01/het-gelijk-van-snowden.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren