1. 2

  @ #1
  en waarom zou Shell de delta in Nigeria moeten schoonvegen als het overgrote deel v.d. vervuiling (80-90%) is ontstaan doordat Nigerianen die oliepijpleidingen zijn gaan saboteren en af zijn gaan tappen met het doel om olie te stelen???
  De vervuiler betaald, toch???
  Overgrote deel v.d. schoonmaakkosten zal gewoon voor rekening v.d. Nigerianen moeten komen aangezien zij voornamelijk aansprakelijk zijn voor de vervuiling.

 2. 3

  Omdat wat jij mij op de mouw wenst te spelden niet correct is boyke:

  corrosion of pipelines and tankers (accounting for 50% of all spills), sabotage (28%), and oil production operations (21%), with 1% of the spills being accounted for by inadequate or non-functional production equipment.

 3. 5

  @ #3
  En van waar haal je die cijfers van je vandaan??? van je milieuvriendjes die Shell sowiezo altijd als de grote schuldige zien???

  “Volgens de VN komt 80 tot 90 procent van de vervuiling in Ogoniland (waar nog pijpleidingen lopen maar geen olie meer wordt opgepompt) door bunkering, vernieling en het aftappen voor eigen gebruik.”

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/2808164/2011/07/18/Niet-Shell-maar-bevolking-schuldig-aan-olievervuiling-Nigeria.dhtml

  Ik snap dat het moeilijk voor je zal zijn om te erkennen dat die arme afrikanen toch niet zo onschuldig zijn als je gedacht had.
  Jarenlang was het onder milieuorganisaties mode om Shell zwart te maken omdat die onderneming werd gezien als een Westerse kapitalistische multinational die daarom (voor linkse milieu-activisten) per defintie fout is en de Nigerianen als arme zielige afrikanen met een eenvoudige levenswijze werden gezien die daarom per defintie goed waren maar dat beeld is niet gestoeld op de feiten.
  Feit is namelijk dat een hoop pijpleidingen gesaboteerd en afgetapt werden en worden door Nigerianen zelf en dat dat voornamelijk de oorzaak is van de vervuiling, met andere woorden: de lokale bevolking verkloot z’n eigen leefomgeving.

 4. 6

  @ #4
  Ach daar hebben we de pedo-sympathisant Harm weer met z’n debiele aannames. Zeg Harm ben je soms een helderziende dat je denkt te weten wat in mij omgaat???
  Ga maar lekker thee drinken met je pedo vriendjes jochie.

 5. 9

  Ik geloof dat Shell als pijplijneigenaar ook verantwoordelijk is voor opruimen in geval van sabotage. Alleen de schadevergoeding aan de bewoners komt dan te vervallen.

 6. 10

  Die boyke. Dan staat Cowing van UNEP vast op de payroll van Shell. Meeste pijpleidingen zijn veel te oud (20- 25 jaar) en slecht onderhouden…het zal mij de reet roesten of Shell nu voor 30% of 70% verantwoordelijk is: 10 % van het mangrovebos ruikt naar petroleum schoonmaken die zooi…

  BLOEDEN ZAL JE…

 7. 11

  @ #10
  Het is helemaal niet logisch dat Shell door eigen schuld zoals slecht onderhoud zoveel olie laat weglopen vooral niet met de hoge olieprijzen want daarmee snijden ze in hun eigen winsten en dat doen goede bedrijven niet.
  Feit is dat de Nigerianen zelf die oliepijpleidingen vernielen om olie af te tappen en milieuorganisaties zoals milieudefensie bagatelliseren dat omdat ze te naief en laf zijn om de werkelijkheid (dat Nigerianen in grote mate verantwoordelijk zijn voor de vervuiling) te erkennen en komen juist jarenlang aandansen met hun valse anti-Shell propaganda.
  Blijf maar lekker in je onlogische en valse anti-Shell sprookjes geloven, mij overtuig je echter niet.
  Waar Shell verantwoordelijk is voor de vervuiling dient Shell het op te ruimen en schadevergoeding te betalen maar waar de Nigerianen verantwoordelijk zijn voor de vervuiling (80-90%)dienen zij zelf de rommel op te ruimen, dat is namelijk eerlijk en rechtvaardig.

  @ #8
  Jouw domme gezeik kan me niet veel schelen vooral omdat je jezelf in je eerdere comments bij het artikel over de toetreding van die pedo A.H.J. Dautzenberg tot ’t pedo clubje Martijn al hebt ontmaskerd als zijnde een pedo-sympathisant die pedo’s liever vrij ziet rondlopen in de samenleving i.p.v. veilig levenslang opgeborgen in de bak.
  Ik blijf je een pedo-sympathisant noemen want dat is wat je bent.

 8. 12

  Ik begrijp best waarom je zo boos was/bent. De reden dat Dautzenberg lid is gewoorden van die club en dat artikel schreef (lees het nog maar eens goed na!), de reden, boyke, zijn mensen als jij.

  En ik deel de mening van Dautzenberg.

  Het is me trouwens niet duidelijk wat dat met Shell te maken heeft. En zoals jij zelf schrijft:”Waar Shell verantwoordelijk is voor de vervuiling dient Shell het op te ruimen en schadevergoeding te betalen.”

  En hoeveel dat is, dat zullen we dan wel eens zien.
  Er komen nog meer processen aan lees ik.

 9. 13

  @ #12
  Je lult duidelijk uit je nek. Alleen pedo’s worden lid van een pedo club als Martijn, fatsoenlijke mensen blijven ver weg van dat soort walgelijke en criminele clubs. Je maatje Dautzenberg IS een pedo aangezien hij zelf heeft toegegeven dat hij fantaseert over sex met kinderen (walgelijk!). Blijf maar doorlullen, je bent voor mij overduidelijk ontmaskerd als zijnde een pedo-sympathisant.

  “En hoeveel dat is, dat zullen we dan wel eens zien”

  Kan je soms niet lezen??? Zie #5 maar, Shell is verantwoordelijk voor 10-20% v.d. vervuiling, voor de rest zijn de Nigerianen verantwoordelijk. Of geloof je die anti-Shell propaganda v.d. milieuorganisaties en #3 die wel uit de hoge hoed een aantal cijfers tevoren kan toveren maar geen link kan geven???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren