1. 1

  Allemaal de schuld van die vaders die hun vrouw en kind in de steek laten, want vrijheid, gras is altijd groener bij de buurvrouw. En dan gaat die vrouw afreageren op Hartz IV. Als ik haar was zou ik zorgen dat de alimentatie werd betaald.

  Net zoals ze hier graag zeggen dat eenzame kerels het aan zichzelf te danken hebben, want je moet aan jezelf werken, soort eigen verantwoordelijkheid, kan dat bij deze vrouw ook gezegd worden. Zoek naar werk, in plaats van klagen.

  http://www.sueddeutsche.de/politik/online-petition-kein-hartz-iv-fuer-jens-spahn-1.3961116

 2. 4

  @1: Zoek jij dan even naar een speld in een hooiberg in plaats van daarover te klagen?
  Als je geluk hebt kun je in Duitsland misschien wel een paar van die 400 eurojobs stapelen, maar ervan kunnen leven is nog steeds iets anders. Het aantal werkenden dat ondanks een veertigurige werkweek bij de Sozialhilfe moet aankloppen omdat ze nog steeds onder het bestaansminimum zitten is schrikbarend, maar dat is dus het nieuwe businessmodel: de loonkosten aan de overheid uitbesteden.

 3. 5

  @1 @4

  Der Hartz-IV-Regelsatz beträgt für einen Alleinstehenden 416 Euro im Monat und für einen volljährigen Partner in einer Bedarfsgemeinschaft 374 Euro. Ein Kind zwischen 7 und 14 Jahren bekommt 296 Euro. 2017 gab es durchschnittlich 6,07 Millionen Hartz-IV-Bezieher.

  Voor een land van 80 miljoen inwoners een gevaarlijk grote onderklasse.

 4. 7

  @6 Ze deden het in de de VS en Frankrijk, dus lijkt het me uitermate waarschijnlijk dat ze dat in Engeland ook gedaan hebben. Corbyn koestert nog altijd een oude liefde voor het Kremlin en Putin is blij met elke partij die de potentie heeft een westers land in een (economische) chaos te storten.

  Labour ontkend in alle toonaarden, maar goed dat doet Trump ook en in bijna dezelfde bewoording :
  https://www.theguardian.com/politics/2018/apr/29/mcdonnell-hits-back-at-claims-russian-bots-supported-labour-in-2017-election

 5. 9

  Achtste dag, docu over Fortis drama in 2018 gezien vanmiddag. Wat een matige man is Wouter Bos, hij was minister, mooiprater, erg begaan en betrokken, en beslist niet eindverantwoordelijk.
  De christen-democraten hadden de hoofdrol: Balkenende, Leterme en Wellink. Want op het eind krijgt Bos de knip op de neus, nadat hij uitspraak over opkopen ‘gezonde delen’ doet.

 6. 11

  @10: Bij wielerliefhebbers roept het vooral vraagtekens op (Israël staat niet bekend als een wielernatie en voor de teams is zo’n verplaatsing in de eerste rustdag geen grapje). Voor de rest van de wereld is wel duidelijk waarom. Joop bewijst dat door de provocatie nog even aan te scherpen. Zaterdag hoor je in Israël natuurlijk wel overal de roep om politiek uit de sport te houden (hou dan ook de sport uit de politiek, zou ik antwoorden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren