1. 1

  Dat in onze laaglandse stadstaat -in de toeristenbranche vast beter bekend als Emsterdem Country- elke grote gemeente zijn geheel eigen milieuzoneplan trekt, is al verwarrend genoeg, maar de gemeente Maastricht (Amsterdam Roman Hills?) geeft er een wel heel vrije draai aan door over de grens te kijken en -op zich heel pragmatisch- doodleuk het Duitse Umweltzone-vignet over te willen nemen. “Want dat vignet hebben de meeste auto’s hier toch al.” Met dat argument haal je wel meteen de zin van een vignet onderuit. Je kunt er wel een kleine minderheid mee uitsluiten, maar of dat dan zoveel zoden aan de dijk zet?
  De Provincie is ook minder enthousiast en het lijkt mij juridisch allerminst waterdicht om eerst in Duitsland een vignet te moeten kopen om Maastricht in te mogen.
  Aan de andere kant: als dat voorruitstickercircus op landelijk of Europees niveau geregeld kan worden vóórdat er auto’s door een plakkatenwildgroei op het raam niet meer door de APK komen, is dat een pré.
  Maar regel dan ook meteen een oldtimervignet. Nu moet de niet-Duitse oldtimerrijder die een Duitse Umweltzone in wil de privacywet schenden door een kopie van de hele papierwinkel zichtbaar op het dashboard van zijn oude schicht te leggen en maar hopen dat het niet wegwaait.

  Je zou bijna denken dat er een groot boos plan achter zit om ons allemaal in een nieuwe auto met de allernieuwste sjoemelsoftware te masseren, en die zijn ook niet schoner.

 2. 2

  Jeremy Corbyn’s defense of autocrats lacks any socialist morality and is a betrayal of Labour Party values.

  http://foreignpolicy.com/2018/01/26/jeremy-corbyns-anti-imperial-nostalgia/

  Corbyn told Marr he had accepted money from the Iranian regime “a very long time ago” – it was 2012 – and that he stopped because of the way they treated the Green movement – that was in 2009

  https://order-order.com/2018/01/28/corbyn-lies-about-his-support-for-iran/

  https://antisemitism.uk/jeremy-corbyn-must-apologise-for-failing-to-mention-jews-or-antisemitism-in-his-holocaust-memorial-statement/

 3. 3

  @1: De provincie Limburg moet gewoon net als de gemeente Maastricht (die het licht blijkbaar wel al gezien heeft) inzien dat Limburg eigenlijk een stukje Duitsland is dat door enkele tragische historische vergissingen aan de verkeerde kant van de Duitse grens is terecht gekomen en dat het gezien de geografische realiteit eigenlijk veel nuttiger is om bij de Duitse wetgeving aan te haken (in ieder geval op het gebied van mobiliteit, maar wellicht op meer beleidsterreinen). Dat een bepaalde uitstervende rechts-conservatieve partij om opportunistische reden daar tegen is mag het voortschrijdend inzicht hier niet schaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren