1. 1

  BNNVARA zendt de documentaire over Jesse toch niet uit:

  https://www.volkskrant.nl/binnenland/bnnvara-zendt-documentaire-jesse-toch-niet-uit-vanwege-twijfel-over-objectiviteit~a4513437/

  Ik denk dat, ook als de documentaire objectief is, het uitzenden gunstige publiciteit zou zijn, omdat mensen in het stemhokje het liefst op een bekend gezicht stemmen.

  Dat vond ik ook toen Mark Rutte voor Zomergasten gevraagd was.

  Ik krijg het gevoel dat met 2 maten gemeten wordt.
  Maar BNNVara is natuurlijk geen VPRO.
  (en zomergasten is geen documentaire).

  (En ik vind ook dat Nederlandse tv-journalisten Wilders gewoon kritische vragen moeten stellen, en dat tv-programma’s niet een feitenvrije roeptoeteraar als “expert” mogen presenteren.)

 2. 2

  Gisteren al een klein beetje genoten, maar vandaag is helemaal de dag die je wist dat zou komen. Ik heb het over red necks in pick-trucks die verder moeten zwemmen. Dankt Harvey!

  En verder ga ik natuurlijk ook kijken hoe goed dat gaat lukken met die adaptatie aan klimaatverandering, want dat was toch veel goedkoper dan energietransitie? Toch?! ;)

 3. 11

  @10: Lezen is een kunst. De euforie is meer dat die mensen die zeggen dat er geen klimaatverandering is en doortuffen met huin pickups nu wellicht merken dat er toch iets aan de hand is, na meerdere “eens in de honderd jaar”-stormen.

 4. 13

  @9: Nee, Wolfgang Pauli. Als je graag met quotes strooit, doe dan dan wel even in de taal waarin de frase gesteld is, of als je denkt dat je publiek dat niet begrijpt vertaal je het in het Nederlands. Of roep jij ook, After us, the flood (om maar eens even kort bij het topic te blijven)?

 5. 14

  @11: Met de bevestiging door majava van jou statement word ik alleen maar gesterkt in mijn reactie als in @10. Het is vrij pervers om de vernietiging van een stad te vieren om je eigen gelijk te halen.

 6. 15

  @13: Yeah yeah. Gewoon “not even wrong” googlen volstaat ook.
  In de context was het overigens volkomen correct. Maar Je hebt wel gelijk, ik had een toelichting moeten geven.

 7. 16

  @14: Tsja. Ik ben het niet oneens met je – de wonderen zijn de wereld nog niet uit! Ondanks dat snap ik het sentiment wel. Als er al tientallen jaren gewaarschuwd wordt en er niks mee gedaan wordt, dat je dan in je vuistje lacht als het dan misgaat.

 8. 17

  Hoe moeilijk kan het zijn? Je ziet keer op keer op het journaal, voornamelijk in westerse landen, en met name door bezitters van grote 4x4s (want CO2 is plant food) dat die wel even denken door te kunnen rijden in “een beetje water” en vervolgens emotioneel gered moeten worden uit hun pick-up sloep. Zo ook nu weer in Texas, zoals ik al dacht. Daar trek ik mijn kaasplankje gaarne voor uit de keuken.

  Bovendien liet Texas zien dat men gewoon helemaal niet klaar is, of gewoon ook niet eens begonnen is met adaptatie aan zaken die samenvallen met klimaatverandering.

  Maar Louis denkt het beter te weten dan ik, die dat dus opschreef en zegt dat ik het Harvey’s veroorzaakte leed vier. Is Louis misschien een klimaatontkenner? Misschien zelfs één die gaat jammeren over die term en de dan niet alleen om taaltechnische redenen…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren