SG-café zondag 24-03-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 24-03-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (19)

#1 Le Redoutable

De aanslagen van Al-Shabab en co zijn zo inmiddels zo frequent dat het achtergrondnieuws is geworden. Als het niet in Utrecht of Nieuw Zeeland gebeurt is het de voorpagina niet waard:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ten-minste-negen-doden-bij-terreuraanval-op-overheidsgebouw-in-somalische-hoofdstad~b1572050/

#2 Arduenn

@1 – Ja, om een of andere reden heeft extreem-rechts nooit zo goed voeten in de aarde gekregen in Afrika. Behalve in Zuid-Afrika. Misschien dat het iets met huidskleur te maken heeft.

#3 Co Stuifbergen

@1:
Het is ook geen nieuws als Saoedi-Arabië een bom op Jemen gooit.
Of als Rusland een bom op een Syrische stad gooit.

Terwijl een moord in het VK dan weer wel wereldnieuws is (Skripal, Litvinenko).

#4 Bookie

@2
Nou, je ziet geweld vanuit religieus conservatief gedachtegoed met daarbij superioriteitsgevoel (oftewel rechts-extremistisch) veel in Afrika.

#5 rongvk

@4 Precies. In Mali is potdomme laatst nog een heel dorp uitgemoord (wat overigens dan weer wel nieuws was hier) als tegenreactie op een Jihadische aanval elders. Wraak nemen op onschuldige moslims is daar ook bon ton, je kunt het voor het gemak extreem-rechts noemen.

#6 Bookie

@5
Inderdaad, daarmee heb je alweer 2 voorbeelden van rechts extremistisch geweld in Afrika.

#7 majava

Hoewel smakeloos en onnodig, hoe is het roepen van ‘wie Baudet dood wil schieten, zeg dan paf’ een doodsbedreiging, of oproep tot moord? Ik zie dat niet. Ik snap verder ook niet wat de roeper daar mee bedoelde.

#8 analist

@7: eens. Baudet die Hitler channelled mag wat flinker worden wat dat betreft.

#9 Co Stuifbergen

@7: Het lijkt mij in ieder geval een oproep om te zeggen “ik wil Baudet doodschieten”.

En dan is de vraag: Is een oproep om dit te zeggen, ook een oproep om het te doen?

Ik kan mij situaties voorstellen, waarin het komisch is, en waarin het niet komisch is.

#10 Bismarck

@2: Racisme is toch echt geen exclusief witte ziekte. Bijna 25 jaar geleden had je midden in Afrika bijvoorbeeld nog de Radio Télévision Libre des Mille Collines, die het leuk vond om populaire muziek met racisme tegen Tutsi’s te mengen. De gevolgen kennen we allemaal.

#11 majava

@9: wat je zegt. Ik weet niet of het OM nu al een besluit heeft gemaakt, maar ik vind dit soort dingen ook niet echt gemakkelijk.

Ik lees regelmatig negatieve reacties op vrouwelijke auteurs die neerkomen op ‘je/die zou gewoon eens flink geneukt moet worden’. Daar komen er veel mee weg, tot mijn verbazing. Met een beetje TMG-saus is zoiets als verkrachtingsoproep, of -bedreiging aan te merken en het OM zou het erg druk hebben. Is dit zo? Meten we met 2 maten, of zelfs meer?

#12 AltJohan

@majava: “Meten we met 2 maten, of zelfs meer?”
Wat ik weet is dat men na de moord op Pim Fortuyn en TvG (vzmh) men bedreigingen veel serieuzer is gaan nemen.

Laten we ook niet vergeten dat na de moord op TvG (vzmh) de 24/7 bewaking voor Wilders is begonnen.

Ik vraag me af: moet Baudet ook zo door het leven?

#13 majava

@12: Dat snap ik en dat is terecht, maar ga dan eens wat meer in op wat ik schreef in #11.

Ik denk dat iemand doodwensen (want daar lijkt het op) niet het zelfde is dan een doodsbedreiging. En dan zal het vast ook nog wel uitmaken of het geuit is door iemand met of zonder naam/machtspositie/voorbeeldfunctie. Ik zal er niet om rouwen als Trump uit de lucht valt met z’n helicopter op weg naar z’n golfbaan. Doodswens op het randje. Zal de AIVD mij nu in de gaten gaan houden?

Ik denk het niet. En ik denk ook niet dat Baudet zo door het leven zal gaan als Wilders als het blijft bij wat die ene tante riep.

#14 AltJohan

@majava: “…… Ik zal er niet om rouwen als Trump uit de lucht valt met z’n helicopter op weg “
Als ik eerlijk ben: ik heb ook niet gerouwd toen er 50 moslims werden afgeknald in NZ.

#15 majava

@14: wow, jij bent ziek.

#16 AltJohan

@majava: Waarom ben ik ziek?

#17 Co Stuifbergen

@14: @15:
Op zich lijkt mij normaal dat mensen geen rouw voelen voor slachtoffers die ze niet kennen.
Het zou kunnen dat AltJohan dit bedoelt.

Ik vind dit normaal.
Ene Hanina Ajarai die stukjes in het AD schreef (over haar dagelijkse belevenissen ofzo), schreef dat zij niet rouwde om de slachtoffers van MH17, terwijl zij wel moest huilen om de dood van een voetballer. (ze begreep zelf dat dit raar was, dus ze beweerde niet dat MH17 minder erg was).

Maar blijkbaar was dit niet politiek correct, want het AD heeft haar geschorst.

Ter vergelijking: Er hebben in het VK meer mensen gerouwd om prinses Diana, dan om de slachtoffers van de aanslag in Lockerbie.

#18 majava

@16: dat je het zelf niet snapt is in elk geval het beste bewijs dat er zoiets als als een moreel failliet, guur- en domrechts bestaat.

Jij denkt vast dat wat ik zeg over Trump #13, wat in feite gaat over een mogelijk ongeval van een politiek leider met nogal wat op z’n geweten, gelijk staat aan de werkelijke moord op geheel onschuldige mensen.
Mogelijk – Werkelijk
Ongeval – Massamoord
Laat je nakijken. Ik meen het.

#19 majava

@17: Als dat zo is, Co, dan had AltJohan het moeten verwoorden als volgt: ‘ik heb ook niet gerouwd om de 50 msolims in NZ’.
Dat is nogal een verschil met ‘ ik heb ook niet gerouwd toen er 50 moslims werden afgeknald in NZ.’

En dit is precies waarom ik begon met #7. Het maakt heel veel uit hoe je je woorden kiest. Uit de woorden die ALtJohan koos blijkt haat, in plaats van onverschilligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*