SG-café zondag 23-08-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 23-08-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (33)

#2 Hans Verbeek

https://www.parool.nl/nederland/artsen-hebben-moeite-met-aanpak-hoelang-kan-alles-om-covid-19-draaien~b6fddbe8/

De huidige corona-aanpak is niet vol te houden, zegt Pieters, die al 25 jaar de omgang met virussen onderzoekt. “Deze kramp, de voort­durende staat van paraatheid, is niet te doen.”
“Ik zeg niet: negeer het virus. Wat dan kan gebeuren, zie je in de Verenigde Staten. Maar het beleid moet veel meer context hebben. Focus het op de kwetsbare groepen, ontzie jongere ­generaties die veel minder risico lopen.”
De Tweede Kamer zou zich niet blind moeten staren op cijfers, aldus Pieters. “Vijfhonderd ­besmettingen op een dag, zoiets zegt me niets.”

#3 P.J. Cokema

@2: Zulke artikelen en zulke citaatplukjes zeggen ook niet alles.
Nem bijv. da hoogleraar Pieters zegt: Deze kramp, de voort­durende staat van paraatheid, is niet te doen.
De VK laat dat onbecommentarieerd staan. want kon het 56 jaar lang wel? Toegegeven, dat was in een tijd dat er wél gewapenderhand werd “gehandhaafd”.

Hij zegt ook: Vijfhonderd ­besmettingen op een dag, zoiets zegt me niets.
Prima, maar wat zegt hem dan wel wat? Hij is weinig concreet over hoe er wel met de risicio’s van het virus moet worden omgegaan. Heeft de VK daar niet naar doorgevraagd of heeft hij die ook niet?

Ik heb trouwens nog nergens enig bewijs gezien dat nuanceren een afdoend vaccin tegen dit virus is.

#4 gbh

Politiestaat Rusland:

Der Oppositionelle Alexej Nawalny wurde vor seinem Zusammenbruch offenbar eng beschattet. Eine Zeitung führt nun Sushi-Bestellungen, Getränkewahl und Hotelbuchungen auf – dies soll wohl die russischen Behörden entlasten.

https://www.spiegel.de/politik/ausland/alexej-nawalny-kreml-nahe-zeitung-veroeffentlicht-details-zur-ueberwachung-a-68ea1338-9668-4809-bf4a-e7588280d156

#5 Hans Verbeek

@3: nuanceren is geen vaccin tegen het virus, maar tegen de angst.
Je-weet-wel: hopeloos genuanceerd
Nuanceren is bedoeld voor de geestelijke volksgezondheid, net zoals satire en zelfspot.

#6 P.J. Cokema

@5: als je angst zgn. nunaceert en er komt roekeloosheid ipv verstand voor in de plaats, krijg je een Malieveld vol verdwaasden…

#7 Hans Custers

Nuanceren is best slim. Maar bekende risico’s ontkennen is stompzinnig. Ook als je die ontkenning probeert te verpakken als nuancering.

En ter nuancering van #2: tegenover die artsen kun je een hele hoop IC-verpleegkundigen stellen die maar blijven benadrukken dat ze absoluut niet op een tweede golf zitten te wachten.

#8 Hans Verbeek

@7: de tweede golf bestaat voorlopig alleen uit positieve PCR-testen.
Er zijn heel veel bekende risico’s, die we klakkeloos zonder nadenken accepteren. Roken, parachutespringen, snelverkeer, vuurwapens voor politie-agenten, alcohol enz.
Heel veel mensen hebben leren leven met het risico op dodelijke ziektes.

#9 Hans Custers

@8

Ben je weer aan het oefenen voor het nationaal kampioenschap doelpalen verplaatsen?

de tweede golf bestaat voorlopig alleen uit positieve PCR-testen.

Ik heb nergens beweerd dat er al een tweede golf is. Ik probeerde je het aan het verstand te peuteren dat onder meer IC-verpleegkundigen heel graag willen dat er geen tweede golf komt. Een mogelijk toekomstig probleem ontkennen of bagatelliseren omdat het er nog niet is, is een drogreden die ontkenners wel vaker gebruiken. En het ontkennen van bekende risico’s is en blijft stompzinnig.

Er zijn heel veel bekende risico’s, die we klakkeloos zonder nadenken accepteren

Je kunt risico’s pas accepteren als je ze erkent. Ik had het dan ook niet over accepteren. Ik wees je erop dat ontkenning stompzinnig is. Je kop in het zand steken heeft werkelijk niet met rationeel omgaan met en eventueel accepteren van risico’s te maken.

I rest my case.

#10 Frank789

@8: [ Roken, parachutespringen, snelverkeer, vuurwapens voor politie-agenten, alcohol enz. ]

Kijk nou eens! Een hele reeks superbesmettelijke… eh, eh, eh, gedragingen! En geen vaccin tegen die gedragingen! Ook handen wassen en 1,5 meter helpen niet. Paniek!

#11 Sjors

@10: je zou maar volledig onverwacht verpletterd worden door een parachutespringer die je niet aan ziet aankomen (hoe vaak per dag kijk je zomaar opmhoog?). Dan had 1,5 meter afstand houden toch echt effect gehad.

Aux Serieux: Verbeek maakt zich volledig belachelijk met zijn opmerking. Dat hij dat zelf blijkbaar niet eens doorheeft is erg veelzeggend.

#12 Le Redoutable

@8 Ik ben wel degelijk bewust van de risico’s van roken en parachutespringen en doe het mede daarom ook niet, dat anderen dat wel doen is hun eigen verantwoordelijkheid. Die vrije keuze heb ik niet bij het krijgen van een virus, daar zijn keuzes die anderen nemen ook een risico voor mij.

#14 Rigo Reus

@13: en geen leger, politie of geheime diensten die de boel proberen weg te mofffelen, uit elkaar te drijven o.i.d. hoe zou dat ook kunnen, met 200.000 demonstranten

#15 Stoic

@2. Bij de RIVM zitten een stelletje dommeriken.

Of: Maak alleen rapporten, publiceer ze, geef ze aan alle leden van de eerste en tweede kamer (voordat een rapport weer onder de radar verdwijnt), geef hierin geen adviezen.
Ga niet bij politici staan bij een journalistenforum.

Is de RIVM het onwelgevallige pispaaltje van de minister – kijk, wat we goed bezig zijn voor de mensen – van gezondheid en sport? Als de minister iets uit het rapport niet bevalt, wijst hij/zij naar de RIVM; zij hebben “geadviseerd”.
Maar, de minister adviseert uiteindelijk! toch!? Trek hem/haar dan aan de jas.

Of: hef jezelf op, want jullie rapporten zijn voor de prullenbak als parels voor de zwijnen.

#16 gbh

@14: Die 200.000 zijn nu onderweg naar Lukashenko’s, die op dit moment wordt geëvacueerd, paleis:

https://twitter.com/OnlinerBY/status/1297555659651723265

https://twitter.com/XSovietNews/status/1297566408692334593

Lukashenko heeft zijn troepen aan de west grens in opperste staat van paraatheid gebracht om een NAVO inval te voorkomen en zodat deze eventueel niet mee kunnen demonstreren.

Foto agressieve NAVO troepen aan grens (betrouwbare bron):

https://twitter.com/DarthPutinKGB/status/1297440632009568256/photo/1

#17 gbh

Lukashenko werd dus niet geëvacueerd maar zwaar bewapend gebracht:

https://twitter.com/TadeuszGiczan/status/1297574328242929664

#18 lmgikke

@16 die laatste link, erg betrouwbaar..

Dat zijn geen NAVO troepen. Dat is Arnold Schwarzenegger in de film Predator…..

#19 Hans Custers

@15

Wet op het RIVM, artikel 3:

Het RIVM heeft, onverminderd het bepaalde bij of krachtens andere wetten, tot taak:

a. monitoring, surveillance en onderzoek te verrichten dat is gericht op ondersteuning van de beleidsontwikkeling, de beleidsuitvoering, de bewaking van de veiligheid en de uitoefening van toezicht op het gebied van de volksgezondheid en het milieu;

b. periodiek te rapporteren over de toestand en de toekomstige ontwikkeling van de volksgezondheid en het milieu;

c. de landelijke aansturing en begeleiding uit te voeren van preventieprogramma’s die bij besluit van Onze Minister zijn vastgesteld;

d. deel te nemen aan internationale samenwerkingsverbanden en onderzoek en daarbij inhoudelijk coördinerend op te treden wanneer dit voor de uitvoering van de taken, bedoeld in de onderdelen a tot en met c, wenselijk is;

e. andere door Onze Minister op te dragen werkzaamheden uit te voeren.

#20 Frank789

@15: [ Of: hef jezelf op, want jullie rapporten zijn voor de prullenbak als parels voor de zwijnen. ]

Ik durf te wedden dat er een handvol dossiers is waar het RIVM is gezwicht voor politieke druk e.d. Zie de stikstof affaire.
Maar het RIVM doet veeeeel meer dan dat.

Je moet juist de politiek en ambtenarij hier aanspreken dat zij met hun poten van het RIVM afblijven. En van het WODC. En van ….

#21 Sjors

@18: sarcasmemeter kaduuk?

#22 gbh

@18: Yoh, is dat zo? Dat had ik nou echt niet verwacht van een parodie account.

https://www.stopfake.org/en/who-is-darth-putin/

#23 lmgikke

@21 , 22 als de post serieus is verwacht ik geen sarcasme. hoe moet ik weten dat dat een parodie account is?

wat ik wel weet is dat er het laatste jaar veel onzin de wereld is ingeslingerd, en als daar op gewezen werd men steevast claimde dat het ironisch of een grapje was. Zie Trump bijvoorbeeld.

#24 Frank789

@23: [ hoe moet ik weten dat dat een parodie account is? ]

“DarthPutinKGB” zou je toch al enigszins moeten triggeren.

En als dat niet werkt en je herkent ook geen enkele acteur, wat heel goed mogelijk is, dan moet je wel bedenken dat die ontblote biceps van die ene man niet van een marinier zijn maar van een bodybuilder.

#25 beugwant

Effe nimbyën.

Er kan rond Sittard-Geleen en in de Westelijke Mijnstreek een selectief parcours uitgezet worden.”

Laat me raden: Start, finish en vooral de borrel zijn in Sittard en de overlast in de dorpen ten zuiden ervan. Of die wederom binnen willen blijven en hun straten leeg willen houden. Ten noorden van Sittard is het immers te plat, in het westen ligt België, in het oosten ligt Duitsland dus blijven in het zuiden de dorpen in de poort van het Heuvelland over.
Maar de muziekschool open houden is te duur. De vroede vaderen zijn er sowieso cultuurbarbaren.

#26 Hans Verbeek

@11: ik voel mezelf helemaal niet belachelijk. Als het echt onzin is, wat ik hier meld, dan zou iedereen het negeren.
Er gaan ruim 300 Nederlanders per dag dood: de een door COVID-19, een ander door roken en heel soms iemand door een politiekogel. Niemand houdt dat tegen.

@12: je hebt het wel degelijk in eigen hand om virussen te vermijden of het hoofd te bieden.

#27 Hans Custers

@26

Als het echt onzin is, wat ik hier meld, dan zou iedereen het negeren.

Ofwel: “Dat iedereen structureel gehakt maakt van mijn bullshit bewijst dat ik gelijk hebt.” Dat je het denkt verbaast me niet. Zo werkt het bij types zoals jij. Maar dat je het nog opschrijft ook en dat er zelfs dan nog geen lichtje gaat branden is toch wel onthutsend.

#28 Henk van S tot S

@26:

ik voel mezelf helemaal niet belachelijk.

Als gewoonlijk ontbeer je elke vorm van realiteit:
Je kunt je wel niet zo voelen, maar je gedraagt/reageert wel zo.
;-)

#29 Hans Custers

Geen fijne weersverwachting voor een van de meest kwetsbare gebieden voor overstromingen in de VS, de golfkust van Louisiana en het oosten van Texas: twee orkanen in drie dagen tijd.

#30 Frank789

Ter info: 150.000/365 = 410

#31 gbh

@23: Satire, parodie en ironie kan heel serieus zijn; daarmee kan je bijvoorbeeld beknopt duidelijk maken hoe belachelijk iets is.

Hoe groot acht jij de kans dat de NATO Wit-Rusland binnen valt wetende dat er in Moskou een maffiabaas zit met ruim 8000 kernbommen die dat echt nooit zal pikken? Dat is dus wat Lukashenko beweerd:

https://www.bbc.com/news/world-europe-53877953

#32 Bismarck

@26:“Als het echt onzin is, wat ik hier meld, dan zou iedereen het negeren.”
En als niemand reageert op wat ik hier meld, dan zal het wel kloppen. Hoera, ik heb altijd gelijk!

#33 Bismarck

@25: “Laat me raden: Start, finish en vooral de borrel zijn in Sittard en de overlast in de dorpen ten zuiden ervan.”
Start/finish zullen waarschijnlijk op het Tom Dumoulin bikepark liggen. De inwoners van de dorpen ten zuidoosten daarvan kunnen gratis wielrennen kijken vanuit de voortuin (ze zullen iig de Windraak er wel bij pakken en Geleen zoveel mogelijk mijden). Mazzelkont (IMBYP)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*