1. 4

    @2: ik vond het stuk dat Hertzberger (terecht) allerlei ‘gezondheidsgoeroe’s’ aanviel vanwege het volgen van allerlei regeltjes die op wetenschappelijke basis volstrekt onzin waren, maar vervolgens zonder enig blijk van besef hoezeer ze met twee maten mat aangaf dat ze geen varkensvlees at vanwege haar joodse komaf (en dus regeltjes volgde die op wetenschappelijke basis volstrekte onzin zijn), best wel grappig. Op een genante, schrijnende wijze, maar nog steeds grappig.

    Daarna ben ik gestopt met kijken en ben ik iets interessants gaan doen.

  2. 5

    @4 Als je was blijven kijken, had je ook haar uitleg kunnen horen. Juist het ontbreken van elke pretentie dat het een wetenschappelijk te onderbouwen dieetkeuze is, maakt het een ander verhaal. En ze had nog meer te vertellen over de mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot de combinatie van wetenschap en religie.

    Hertzberger is niet echt een persoon waar ik me heel erg verwant mee voel en ik heb haar heel wat horen zeggen waar ik zelf heel anders over denk, maar dat lijkt me nu net de bedoeling van het programma. Dat je de mogelijkheid krijgt om je eens goed te verdiepen in de leefwereld van heel iemand anders. Als dat aan jou niet besteed is, kan je Zomergasten beter helemaal niet aanzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren