SG-café zondag 22-05-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 22-05-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (14)

#1 Arjan Fernhout

In Buitenhof: La Clinton en TTIP
FBI Will Recommend Indictment of Hillary Clinton Soon. Bernie Must Stay In The Race
https://www.youtube.com/watch?v=MK4myOpw6jY
https://www.youtube.com/watch?v=q08AplBtsUw
&
https://ttip-referendum.nl/

#2 Joop

Zit herhaling DWDD te kijken. Met meneer Kuzu. En de mevrouw. Ik vind meneer Kuzu goed overkomen, en charmant en out of the box denken. Het zou goed zijn als hij volgend jaar met 2 of drie mensen in de Tweede Kamer komt. Hij kan met zijn mensen een weerwoord geven op Wilders en co met hun xenofobe gedoe. Omdat het over hun zelf gaat. In plaats van iemand als Pechtold die over anderen praat die hij meent te moeten verdedigen.

#3 HenkdeWaal

@2:

“Hij kan met zijn mensen een weerwoord geven op Wilders en co met hun xenofobe gedoe”

Waar DENK en de PVV voor gaan zorgen is racistisch geweld. Beiden zijn hypocriete ondingen die liften op vooroordelen en haat jegens de ander. Het wordt een clash tussen domme alle-buitenlanders-weg-tokkies en irrationale ik-haat-nederland-en-eis-respect-geloofsgekkies.

#4 Joop

@3.

Ik denk juist dat het goed is dat het zoals het hoort in de Tweede Kamer verbaal wordt uitgevochten, in plaats van op straat met harde hand. Als er op straat meer geweld komt, dan zal dat niet zozeer door DENK of PVV komen.

Net zoals Feyenoord en Ajax ook geen geweld promoten, maar toch hooligans hebben onder hun supporters. De hooligans, net zoals lui die andersdenkenden in elkaar denken te moeten slaan, zijn mensen met teveel negatieve energie die zich op de verkeerde manier ontlaadt.

#5 6822

Kuzu is een paling in een emmer snot, die zijn rechtse Turks nationalistische en wellicht islamistische opvattingen goed de ondertoon kan laten voeren in een soort good cop bad cop achtige aanpak, waarbij een beschaafde en ontwikkelde spreekstijl afgewisseld wordt door een voor sommigen aantrekkelijke militante “bevrijdingsideologie”, die wellicht out the box kan lijken, maar rechtstreeks in de box past van andere Turkse rechtsnationalisten die weten hoe bepaalde linksen gemakkelijk een rad voor ogen gedraaid kan worden middels bovenstaande aanpak.

#6 Le Redoutable

Het aantal allochtone verdachten in Duitsland stijgt met 12.8 procent, het aantal autochtone daalt met 5 procent:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4305483/2016/05/22/Duitse-criminaliteitscijfers-gestegen-na-toestroom-vluchtelingen.dhtml

#7 gbh

Je komt met een behoorlijk stemming makende kop:

Het cijfer betekent volgens de krant annex website niet dat vluchtelingen misdrijven hebben gepleegd. In Duitsland worden mensen die bijvoorbeeld zonder paspoort Duitsland binnenkomen om asiel aan te vragen, in de criminaliteitscijfers geregistreerd wegens illegaal verblijf. Zonder die cijfers zou het aantal misdrijven op 5,9 miljoen stabiel zijn gebleven.

#8 Joop

@5.

Ja hoor, leuke omschrijving. Dan zijn het goede politici want het volk een rad voor ogen laten draaien is de truc, anders geen stemmen. Inhoudelijk interesseert het me niet zoveel wat DENK vindt. Eerst maar eens zien of het volgende jaar wat wordt. Ik hoop het wel overigens. Weer eens wat anders in de Tweede Kamer.

#9 Joop

@7.

Verder lezen dan komt je tot het volgende:

Weliswaar steeg het aantal verdachten van niet-Duitse herkomst met 12,8 procent, maar niet duidelijk is of zij behoren tot de groep vluchtelingen die vorig jaar naar Duitsland kwam. De verdachten kunnen ook behoren tot buitenlandse misdaadgroepen. Het aantal oorspronkelijke Duitsers in de misdaadstatistieken daalde wel, met 5 procent.

#10 6822

@8: Weer eens wat anders?
Naast fascisten nu ook fascisten?

#11 gbh

@9: Buitenlandse misdaadgroepen zijn niet allochtoon of autochtoon maar gewoon buitenlanders. Voor zover ik weet word je in Duitsland bij het overtreden van de wet niet genaturaliseerd tot Duitser.

#12 Joop

@11.

Het heeft niets te maken met jouw inbreng, dat ze de wet overtreden vanwege illegaal leven in Duitsland, reactie 7.

Ik zie overigens weinig verschil tussen mensen die wel genaturaliseerd zijn en mensen die hier ook al jaren wonen en illegaal zijn. Voor jou is dat belangrijk: want criminele daden hoeven we niet de genaturaliseerden na te rekenen.

Want laten we wel zijn wat is een naturalisatie als je je moederland nog steeds trouw blijft met een paspoort van dat land.

#13 Joop

Prachtige tweet van de Jalta-voorman:

Joshua Livestro ‏@JoshuaLivestro · 6 u6 uur geleden

@marcelcanoy @RF_HFC @garretsen_h Zorgwekkender is opkomst populistische antivrijhandelslobby westerse wereld. Tast draagvlak verdragen aan.

#14 Mad Max

Verbijsterend, het wanbeleid van minster Blok, nauwkeurig uiteengezet in http://demonitor.ncrv.nl/.
Hoelang kunnen dit soort autistische types hun afbraakbeleid uit een soort persverse behoefte blijven uitvoeren zonder tussenkomst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*