SG-café zondag 21-10-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 21-10-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (16)

#1 bolke

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/trump-dreigt-atoomverdrag-met-rusland-op-te-zeggen~b1d6fcfe/

Mooi, verdrag was toch al een papieren tijger aangezien beide landen over dergelijke raketten beschikken die vanuit de lucht of zee gelanceerd kunnen worden.

#2 Bismarck

@1: En met het opzeggen van he verdrag gaan ze die wel netjes opruimen en er niet nog meer bijbouwen? Of vind jij het gewoon mooi omdat het de kans op kernwapenoorlogen dichterbij brengt?

#3 Lethe

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/het-is-nog-steeds-zijn-woord-tegen-het-hare-metoo~b4ddfb8a/

Gewoon, omdat er hier best iets te veel mensen rondhangen die denken en zeggen dat vrouwen maar wat kletsen. En die graag nog een trap na geven.

En gelukkig ook genoeg mensen die voelen dat het misschien tijd is voor wat erkenning en verandering. En dat zoiets niemand tekort doet, maar over de hele linie bevrijdend en verrijkend kan zijn.

#4 Bolke

@2: Wat maakt het uit of ze de wereld 1 keer of 50 keer kunnen vernietigen, je kan maar 1 keer dood gaan hoor.

En nogmaals, deze wapens zijn niet verboden indien ze vanaf een vliegtuig of boot afgevuurd worden, nou de VS en Rusland hebben genoeg vliegtuigen en boten in de buurt van Europa zodat ze de grond versie helemaal niet nodig hebben, ergo, dat verdrag was allang een dood stuk papier.

En al helemaal als je weet dat de Russen deze kruisraketten ook vanaf een rivier boot kunnen afvuren (wat dus weer legaal is, want vanaf boot)

#5 Bismarck

@4: Verklaart nog steeds niet wat er zo mooi is aan het opzeggen, behalve dat de oorlogstaal aan beiden zijden weer opgeklopt wordt, hetgeen me doet vermoeden dat je daar inderdaad naar uitkijkt.

#6 gbh

@5: Het mooie voor Bolke is dat Putin, die schijt heeft aan internationale verdragen met nucleaire torpedo’s, nucleaire kruisraketten, chemische wapens, etc, feitelijk hier op uit was en Putin’s extreem rechtse hulpklazen hierdoor nu eindelijk een punt hebben om naar het westen te wijzen wat ze wel een keer kunnen onderbouwen.

#7 Bolke

@6: Ah, ik wist dat je zou komen, ik zal je een geheimpje verklappen, de VS gebruikt in haar ABM schild de Mk41 VLS tubes, dezelfde tubes die zich ook op de schepen van de VS bevinden, dezelfde launch tubes die ook tomahawk kruisraketten kunnen afvuren, jawel de tomahawk raketten die ook kernkoppen kunnen dragen en dergelijke raket afvuur systemen voor kruisraketten zijn per INF verdrag verboden bezit voor de VS in Europa.

Dus het was de VS die als eerste het INF verdrag heeft geschonden, maar leuk geprobeerd.

https://missilethreat.csis.org/defsys/aegis-ashore/

https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_41_Vertical_Launching_System#Mark_41

#8 Bolke

@5: Niks mis met wat oorlog retoriek, we gaan toch niet ineens bang worden he, jij was 1 van de mensen die niet zolang geleden nog vond dat we harder moesten optreden tegen Putin, doet de VS dat, is het weer niet goed, wat wil je nou?

#9 gbh

Daar is die weer Putin’s PR mannetje en zelfverklaard nep specialist. Kruisraketten zijn niet verboden, die heeft Rusland zelf ook, maar daarin gemonteerde kernkoppen zijn verboden. Het bereik van de Iskander wordt ook alleen maar beperkt door er minder brandstof in te flikkeren.

#10 gbh

Gem TV: Iranian CEO Saeed Karimian shot dead in Istanbul

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-39761451

#11 Bismarck

@8: Je liegt (weer).

#12 Bolke

@9: Fout, landgebaseerde lanceersystemen voor kruisraketten zijn OOK verboden, zelfs al zitten er geen kruisraketten in en het ABM schild van de VS breekt dus het INF verdrag.

#13 Bolke

@11: Nee hoor, jij was voor een harder optreden tegen putin, nu niet terug krabbelen he, net nu het weer leuk begint te worden.

#14 gbh

@12: De VS heeft alleen geen landgebaseerde kruisraketten, Rusland wel.

Jij probeert de lezertjes hier te laten geloven dat iemand met een kartonnen doos in huis waar een AK-47 in past net zo fout is als iemand die zo’n ding op straat op mensen afvuurt, Putin zegt het, dan ben je gewoon keihard aan het trollen.

#15 Bismarck

@13: Ik denk dat je een beetje door bent aan het draaien. In tegenstelling tot jou, zit ik niet te wachten op een nucleaire oorlog.

#16 gbh

Iranian terrorists lurk abroad in guise of diplomats, dissidents report

https://www.washingtontimes.com/news/2018/oct/21/iran-terrorists-lurk-embassies/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*