1. 1

  http://www.volkskrant.nl/opinie/opinie-op-zondag-trumps-presidentschap-heeft-ook-nuttige-bijeffecten~a4495933/

  Het nut van Trump:

  Ten eerste blijkt zeggen wat je denkt toch minder verstandig dan men ook in Nederland sinds de dagen van Pim Fortuyn in sommige kringen meent.

  Het tweede heilzame bijeffect van Trumps verkiezing: het populisme is weliswaar zeker niet verslagen, maar toch wel als gebral ontmaskerd. Ook mede dankzij Trump heeft Wilders minder gewonnen en Marine Le Pen het Élyseé niet gehaald.

  En de derde nuttige les van de puinhoop van Trump betreft het merkwaardige idee dat succesvolle zakenlui geschikt zouden zijn als politici. Sinds Harry Mens – een gewezen kingmaker van Fortuyn – niet alleen aan onroerend goed maar ook aan tv-programma’s doet – waart die misvatting eveneens rond door Nederland.

  En wij in Europa mogen blij zijn dat de lessen van Trump aan de andere kant van de oceaan plaats vinden. Win-win!

 2. 3

  @2: Jij bent, van iedereen op de hele wereld, echt het allerslechtst in het delen van linkjes.

  Een korte beschrijving is gewenst. Jij laat óf de beschrijving helemaal weg (zodat niemand weet waarom hij of zij op je linkje zou moeten klikken), óf je knipt en plakt er ellenlange pagina’s bij (zodat niemand nog een reden heeft om op je linkjes te klikken).

 3. 7

  @1
  “En de derde nuttige les van de puinhoop van Trump betreft het merkwaardige idee dat succesvolle zakenlui geschikt zouden zijn als politici.” Verderop spreekt hij zichzelf weer tegen en erkend dat Trump helemaal geen succesvol zakenman is. Interessant is dat hij zijn stijl van zakendoen met het financieel beleid van de Grieken vergelijkt, terwijl datzelfde beleid normaal bij linkse columnisten de hemel in geprezen wordt.

 4. 9

  @7

  Interessant is dat hij zijn stijl van zakendoen met het financieel beleid van de Grieken vergelijkt, terwijl datzelfde beleid normaal bij linkse columnisten de hemel in geprezen wordt.

  Ook door Thomas von der Dunk, of vormen alle ‘linkse’ mensen een homogeen blok waarbij elk verschil van mening een teken is van een inherente tegenstrijdigheid in hun gedachtegoed? Geldt dat ook voor de rechtse partijen mensen?

 5. 10

  @7: Trump is a disgusting fuck and the only little silver lining I see is that La Clinton did not get elected as president.

 6. 15

  @7

  De opinie van linkse columnisten is niet relevant. Het betoog wat von der Dunk houdt is de nuttige lessen van Trump. En hoe de Europese populisten daar terughoudender van kunnen worden.
  De roekeloosheid van de Grieken is dezelfde roekeloosheid als die van Trump. De slachtoffers zijn ook hetzelfde: de gewone man.

  Er is slechts een klein verschil, de Grieken hebben er zelf voor gekozen. Net zoals (ondanks de lessen van Trump) er in Nederland toch nog 1.372.941 mensen PVV hebben gestemd.

 7. 16

  @13 Paniekzaaiverhaal, immigranten binnenlaten kan een land altijd, ook als het niet in de EU zit, en het is ondenkbaar dat de conservatieven het zo ver laten komen: goedkope gastarbeid komt juist uit de rechtse koker dus als het echt zo nodig is voor de voedselindustrie gaan ze die werknemers gewoon weer binnenlaten. Wat ze af en toe ook voor de bühne roepen.

 8. 19

  @18: Wat nou, plam-plam? Van jou had ik wel iets meer verwacht. Ik ben nog steeds gelukkig. Waar zit Prediker als je hem nodig hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren