SG-café zondag 20-09-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 20-09-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (7)

#1 Co Stuifbergen

De volgende web-site is waarschijnlijk goed bedoeld, maar ik vrees dat de initiatiefnemers veel te optimistisch zijn.
Het lijkt mij erg riskant om te suggereren dat Covid19 voorkomen worden kan.

Rob Elens, huisarts te Meijel, paste in Nederland als eerste de mix van HydroxyChloroquine, Zink en Azitromycine toe en genas daarmee 10 patienten van Covid19. Rob is voorstander van toepassing van deze medicatie in de eerste lijn in het milde stadium van Covid19 om daarmee de druk op de tweede lijn te verlichten. Het idee om Covid19 te bestrijden d.m.v. supplementen is ontstaan nadat het Rob Elens werd verboden door de inspectie om HCQ te gebruiken. De werking van supplementen blijkt in de praktijk voldoende groot om (milde) Covid19 te voorkomen danwel uit te doven. Dat is belangrijk nieuws.

https://zelfzorgcovid19.nl/initiatiefnemers/

#3 Co Stuifbergen

@2: dank!

Het zou natuurlijk best kunnen dat huisarts Elens niet mensen met een Corona-besmetting genezen heeft, maar mensen met een gewone verkoudheid.

#4 Frank789

@3: Ik begrijp niet dat jij dit hier neerzet. De onderzoeken naar HydroxyChloroquine plus hulpmiddelen vliegen je om de oren. Alemaal negatief. Verder is het kwalijke gedrag van Elens voldoende beschreven op internet.

Als ik 10 verkouden mensen een zak drop laat eten zijn ze alle tien na twee weken genezen. Dat is het type onzinnige onderzoek van Elens.
Geen controlegroep met nep-drop (placebo) of een alternatieve behandeling, N=10, en zo voorts.
Maar Elens weet het beter en blijft tegen de inspectie ingaan en tegen de ethiek van zijn vak.

#5 Bookie

@1
Die kwakzalver suggereert niet dat covid kan voorkomen, maar voorkomen dat je in de 2e fase komt. Zijn middel is al ontkracht.

In mei kwam ook het voedingssupplement resveratrol als mogelijk middel naar voren. Dat wordt nog wel verder serieus onderzocht:
https://www.nu.nl/groningen/6073543/umcg-krijgt-450000-euro-voor-onderzoek-naar-rol-overgewicht-bij-covid-19.html

#6 Frank789

Dit zegt nu precies hoeveel schijt politici en politie aan geluidsoverlast hebben:

“In 2018 en 2019 zijn jaarlijks circa 230 boetes uitgeschreven voor het onnodig produceren van geluid zoals het niet voldoen aan het maximum geluidsniveau door motorfietsen”, schreef minister Van Nieuwenhuizen begin deze maand aan de Tweede Kamer. “Dit jaar zijn tot nu toe circa 200 boetes voor deze feiten uitgeschreven.”

Cijfers over het aantal klachten over geluidsoverlast, heeft het ministerie niet. “Ook de politie houdt geen aparte registratie bij van dergelijke klachten.”

230!!!
Ik kan hier elke niet-winterdag zonder regen makkelijk 10 overtreders tellen.

Nederlandse motorclubjes die een toerrit door Duitsland gaan maken krijgen steevast van de begeleiders te horen dat ze hun uitlaat in orde moeten hebben want de Duitse politie kent geen pardon voor herrieschoppers.

https://nos.nl/artikel/2349148-protest-motorrijders-een-klein-clubje-verpest-het-voor-de-rest.html

#7 lmgikke

@6 Het boeit de overheid niet omdat ze zelf een van de grootste overlast gevers zijn.

Ik houd het nu dik een half jaar bij in een excel. Gemiddeld is er 1 dag in de week ‘onderhoud’ van de Gemeente. Hele dag herrie met bladblazers, schuurmachines..

Einde van de dag: onkruid is maar half weg. Bladeren zijn maar half weg. Maar de uurtjes zijn gemaakt… (Mijn Oma zou me gruwelijk op mijn donder geven als ik zo’n pruts werk zou afleveren: als je het onkruid niet in zijn geheel verwijdert, dan is het morgen weer terug)

Totale incompetentie. Ter illustratie, vorige week kwam men met een straatveger de bladeren opvegen…. van vorige herfst! 1 week voor de nieuwe herfst er is…

En dan heb je nog de Nederlanders met het kleine pikkie complex, die bij elk straaltje zonnestraal op hun Quad door de stad menen te moeten rijden… Herrie ten top… Politie doet er niets aan. (Speciaal voor die Quad rijders, mooi liedje : https://www.youtube.com/watch?v=RoHpqb5p9u8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*