SG-café zondag 17-06-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 17-06-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (56)

#1 Michiel de Pooter

Kijk, weer een nieuwe BP Statistical Review of World Energy.
Daarin staat onder meer, dat vorig jaar de wereld energievraag toenam met 253 Mtoe (megaton olie equivalenten). Slechts 69 Mtoe van die toename waren renewables. Het grootste gedeelte werd weer ingenomen door fossiel.

Energietransitie ? Waar dan ?

https://www.bp.com/en/global/corporate/energy-economics/statistical-review-of-world-energy.html

#2 Joop

Nederland buitenbeentje in Europa. Hoe zou dat nou weer komen? Macht werkgevers hier ongekend groot? …

https://www.nu.nl/weekend/5314715/vaderschapsverlof-kort-belangrijk-vaders-vlak-geboorte.html

#3 Michiel de Pooter

@2: Ook weer niet overdrijven. Er wordt tegenwoordig van alles van mannen verwacht. Nee, mannen zijn van nature tamelijk ongeschikt om voor jonge kinderen te zorgen. Dus je moet ook weer geen wonderen van zo’n verlof verwachten.

#4 Le Redoutable

@2 Een baby is de eerste paar maanden alleen maar aan het slapen en aan het drinken. De hele dag thuis blijven om het kind 10 minuten vast te houden is niet erg productief in het opbouwen van een band, als de kraamvisite is vetrokken lopen 9 van de 10 vaders alleen maar chronisch in de weg. Beter kan je er naar streven dat vader en/of moeder op latere leeftijd van het kind vaker thuis zijn i.p.v. het huidige beleid om ze aan te sporen beide een volle carrière na te jagen en het kind te dumpen op de creche.

#5 Frank789

Kijk, weer een nieuwe BP Statistical Review of World Energy.

Global primary energy consumption(! verbruik, niet vraag) grew strongly in 2017, led by natural gas and renewables(!), with coal’s share of the energy mix continuing to decline

Renewable power grew by 17%, higher than the 10-year average and the largest increment on record (69 mtoe).

Power generation
Renewables accounted for almost half of the growth in power generation (49%), with most of the remainder provided for by coal (44%).

The share of renewables in global power generation increased from 7.4% to 8.4%.

https://www.bp.com/en/global/corporate/energy-economics/statistical-review-of-world-energy.html

#6 Joop

@3/4.

Als jullie het artikel hebben gelezen weet je dat er enige onderbouwing is waarom dit belangrijk kan zijn. Plus dat er al van alles in de pijpleiding zit voor de komende jaren, naar vijf dagen, en dan vijf weken, betaald uit potje UWV.

#7 tigger

@3:

Nee, mannen zijn van nature tamelijk ongeschikt om voor jonge kinderen te zorgen.

Ik snap niet zo goed waarom je jouw eigen incompetentie op anderen projecteert.

#8 Michiel de Pooter

@7: In een discussie is het altijd instrumenteel om een ad hominem en een weerlegging niet door elkaar te halen.

#9 Joop

Benieuwd of hij nu echt punten had wat betreft het linkse profiel van het onderwijs. Geitenwollensokken dat is zo vorige eeuw.

https://www.tubantia.nl/achterhoek/baudet-houdt-huis-voor-zaal-vol-enlsquo-linkse-gezichtenenrsquo-in-groenlo~a7cb2db6

Hier het marketingfilmpje van de FvD. O.a. afzeiken van Paul Rosenmoller.

https://m.youtube.com/watch?v=3JxsgQ9PiAk&t=10s

#10 tigger

@8:
Jouw stelling is dermate stupide dat het vraagt om een ad hominem in plaats van een weerlegging.

#12 Joop

@11.

Zeker wonderlijk , ook Podemos uit Spanje

#13 Frank789

@11: En niemand die Wilders een microfoon onder de neus drukt waarom? En waarom wel naar London voor een in proeftijd wetsovertredende racist en niet voor een Russische politicus in het gevang?

#14 Joop

@13.

Russische politicus, volgens mij gaat het over de Krim en een Oekraïense journalist ) filmmaker daar.

En in Engeland is ook niet normaal wat er in Rotherham, en andere plaatsen is gebeurd. Ik zou die kwaadheid niet teveel op Tommy spelen, maar meer begaan zijn met die honderden misbruikte Engelse meisjes.

#16 Frank789

@14: Ok, “political prisoners in Russia”.

Wilders en consorten doen net alsof de wetsovertredende racist de mond gesnoerd werd terwijl hij gewoon zijn voorwaardelijke straf moet uitzitten omdat hij voor een tweede maal rechtstreekse beelden uit de rechtszaal uitzond wat de rechtszaak kon schaden.

#17 Joop

@16.

Het gaat indirect over de annexatie van het Krim door Rusland. In het verlengde daarvan over wat Rusland daar uitvoert.

Foute man, maar nog foutere lui die daar terechtstaan. En daar mag best wel publiciteit naartoe. Want ze werden uit de wind gehouden, uit angst van racisme beschuldigd te worden. De Pakistaanse pooiers konden daardoor vrijwel ongestoord hun gang gaan met honderden Engelse meisjes.

Dat Wilders daarmee aan de gang gaat is de schuld van de politieke correcte doofpot.

#18 JANC

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/francken-grote-aantallen-van-opvarenden-aquarius-komen-uit-bangladesh-daar-is-geen-oorlog-maar-het-blijken-er-slechts-drie-te-zijn~aa0bd306/ Belgische NVA politicus schrijft over “grote aantallen opvarenden Aquarius komen uit Bangladesh”. 3=”grote aantallen”. Belangrijke info voor de toekomst.

#19 JANC

@17: grappig. Voor “law & order” zijn, behalve als niet uitkomt. Zoals met “Tommy”

#20 Joop

@19.

Hahaha, lekker die man voor racist uitschelden, want veroordeeld. Maar de geestelijk verminkte meisjes vergeten, want ja, dat is racistisch als je wat zegt over herkomst van de daders. Dat is natuurlijk in de marxistische visie allemaal sociaal-economisch verklaarbaar.

Oh, je gaat mij trouwens in hokje met Tommy doen, fantastisch, net zoals Lennart ook al dacht dat ik wat tegen zwarte mensen heb in de VS. Wat een vooroordelen. Maar ja, je moet vooral doorgaan met etiketteren.

#21 Joop

@18. Eritrea, Soedan en Nigeria. Dat zijn nog eens oorlogsgebieden. En last me raden veel jonge mannen. Nou ja we weten wat bendes in Engeland kunnen aanrichten. Bijna ongestraft. Hopelijk dat het niet nogmaals gebeurd.

#22 JANC

@20: waar is het hokje? Waar is het woord racist? Lezen kun je niet. Zindelijk redeneren ook niet.

#23 JANC

@21: ik richtte mij op iets anders. Politicus kent de feiten niet, roept maar wat.
Jij trouwens ook , als je de Rotherhamgeschiedenis eens echt gaat lezen. Blijkt dat jouw gefulmineer over de Britse situatie bullshit is.

#24 Joop

@23.

Heb je bewijzen dan alleen lege woorden over Rotherham ?

Politicus heeft dat trouwens later gecorrigeerd, misschien fout geïnformeerd. Lekker druk maken om niets.

@22.

Ach, wat schrijf je dat weer mooi. Ik heb niets met Tommy, zoals hij veroordeeld is zal prima zijn . Hij mocht geen foto’s maken van verdachten. Politie is er kennelijk snel mee om zulke mensen te pakken.

#25 Joop

Hier over Rotherham massaal misbruik. Vrij recent artikel. Walgelijk!

https://digitaal.360magazine.nl/magazine/13/artikel/6

https://www.google.nl/amp/s/amp.theguardian.com/uk-news/2018/feb/20/rotherham-sexual-abuse-victims-rises-to-1510-operation-stovewood

Ga jij je maar lekker druk maken over mijn taalgebruik, leesgedrag en Tommy. Dit vind ik belangrijker!

#26 Bolke

De geschiedenis herhaalt zich, Duitsland verliest weer in Rusland ;-)

#27 Frank789

@24: [ Politie is er kennelijk snel mee om zulke mensen te pakken. ]
Hij had al een voorwaardelijke straf wegens verstoring van de rechtsgang, dus hij kon direct de gevangenis in om zijn voorwaardelijk uit te zitten. Plus een straf voor het tweede delict.

#28 Joop

@27.

Dat weet ik ook wel, Frank. Beetje overbodige info.

Maar hoe zit dat nou met die honderden misbruikte meisjes wat ongestoord kon vanwege verstikkende cultuur van beschuldiging van racisme. Want je zou zo maar die Pakistaanse gemeenschap kunnen beschadigen. En reken maar dat er wel enige bekendheid was binnen die gemeenschap, want de pooiers moesten ook klanten hebben. Gadverdamme! En maar wegkijken.

#29 Bookie

@27
Iemand die binnen 24 uur voor meer dan een werkstraf wordt veroordeelt kan nooit een eerlijk proces hebben gehad. Voorwaardelijk of niet. De politieke overtuiging van de gedaagde lijkt mij bij jou doorslaggevend.

#30 tigger

@28:
Misschien is er sprake van grote tekorten/incompetentie bij de politie? https://www.theguardian.com/uk-news/2018/feb/13/police-numbers-drop-by-1200-in-six-months-as-wage-bill-frozen
Sinds Thatcher wordt politie vooral als kostenpost gezien daar. Mooi voorbeeld van penny wise and pound foolish.
Kindermisbruik is van alle tijden en alle gemeenschappen, zie bijvoorbeeld onze zuiderburen en de R.K. kerk. Maar als je politie wegbezuinigd, dan loop je het risico dat dit steeds vaker voorkomt.

#31 Frank789

@28: [ Dat weet ik ook wel, ]
Laat dan die overbodige zinspeling weg.

@29: Hij was al veroordeeld, voor de uitvoering van de eerst voorwaardelijke straf is dan geen proces nodig. Sommige mensen begrijpen dat.

Bij mij is het rechtssysteem doorslaggevend, dus hou je insinuaties voor je zelf.
Als je denkt dat er geen eerlijk proces is geweest, ga dan op zoek naar argumenten, in overvloede te vinden op alt-right sites, en presenteer die in plaats van niet onderbouwde uit de lucht gegrepen kreten.

#32 Joop

@30.

Kindermisbruik is walgelijk. Alleen werd het weggemoffeld omdat het om Pakistanen ging. Omgekeerd racisme. Dat is het probleem. Niet zozeer tekort politie, maar wegmoffelen, meisjes niet serieus nemen, want ze waren dronken, dat staat zelfs in diverse artikelen van NRC en VK.

En ik dacht al we gaan van alles bedenken om het goed te praten. En natuurlijk de kerk weer de schuld geven, en andere doodrelativerende punten.

Bij de kerk was het misbruik eveneens gruwelijk en walgelijk. Dat kon inderdaad een tijd ongestraft duren. En hoop mensen hebben begrijpelijk een hekel aan de kerk vanwege dat soort dingen. Maar dat mag je niet bij Pakistanen hebben natuurlijk. Want dan ben je een racist.

#33 Joop

Nou JANC kom eens met jouw onderbouwing vanuit reactie #23.

”..als je de Rotherhamgeschiedenis eens echt gaat lezen. Blijkt dat jouw gefulmineer over de Britse situatie bullshit is.”

Altijd diskwalificeren, sjongejonge. Waar kan ik dat echt lezen, die geschiedenis. Ik heb mijn werk gedaan, recente stukken uit Guardian en Suddeutsche Zeitung. Geen Alt-right ofzo.

#34 Kacebee

@31:

Hij was al veroordeeld, voor de uitvoering van de eerst voorwaardelijke straf is dan geen proces nodig. Sommige mensen begrijpen dat.

Was die voorwaardelijke straf niet 3 maanden? Hoe komt hij dan ineens aan 13 maanden onvoorwaardelijk?

#35 Frank789

@32: Een hekel aan de kerk is begrijpelijk want dat is een hechte organisatie waarin zeer velen wisten van het misbruik, er niets tegen deden, de daders beschermden en de slachtoffers afwimpelden.

Een hekel aan DE Pakistanen is onbegrijpelijk en onjuist vanwege bovengenoemde reden die allemaal niet op De Pakistanen slaan.

Het waren ook geen Pakistanen, het waren Britten met een Pakistaanse achtergrond.

Waar de instanties zo bang voor waren is nu dus toch in het kwadraat gebeurt, alle alt-right sites en racisten roepen in koor: Het waren Pakistanen! Zie je wel! De instanties hebben zich daarmee gigantisch in de voet geschoten en de racisten weer voor jaren munitie gegeven. Wat ze zouden moeten roepen is: Politie en politici discrimineren verkrachtingsslachtoffers! Daar zit het grote schandaal, daar moeten de koppen rollen.

Maar ze hebben het liever over de Pakistanen.

#36 Frank789

@34: [ Hoe komt hij dan ineens aan 13 maanden onvoorwaardelijk? ]
Hij heeft geen 13 maanden “onvoorwaardelijk”.
De rechter besloot voor het 2e vergrijp een gevangenisstraf van dertien maanden op te leggen. Daarvan moet hij minimaal de helft uitzitten.

#37 Lutine

@11

Toch netjes dat de SP ontbreekt in die rood-bruine coalitie.
Verder weinig verrassingen, dat die Linke, PVV, Syriza en FN liefde hebben voor het autocratisch Rusland mag geen verbazing wekken. Waarbij de theorie van het hoefijzer model ook weer eens wordt bevestigd.

#38 Joop

@35.

Dat je niet meegaat in vergelijking kerk en allochtonen snap ik wel, heel veel mensen zullen anders denken. Omdat niet heel de kerk verantwoordelijk was, alle leden. Net zoals niet de gehele Pakistaanse gemeenschap daar. Dat

Dat er zoveel jonge meiden zijn misbruikt, zelfs naar boven bijgesteld volgens media als Guardian dit jaar, maakt toch de indruk van een goed georganiseerde bende.

Dit heeft de Pakistaanse gemeenschap, ook zo omschreven in reguliere media, geen goed gedaan.

Trouwens dat past toch in onze multiculturele maatschappij. Iedere groep haar eigen cultuur. En nu gaan nog meer mensen denken dat zo n gemeenschap weinig heeft met de autochtone gemeenschap, vooral omdat de slachtoffers daar uit kwamen.

Paspoort zegt niet zoveel vind ik. Zeker als je een dubbel paspoort heb.

#39 Bismarck

@14: Leuk dat je de aandacht probeert af te leiden van hoe je favo politicus aan de leiband loopt van het Kremlin en daarmee aantoont totaal hypocriet te zijn.

@21: “Eritrea, Soedan en Nigeria. Dat zijn nog eens oorlogsgebieden.”
Het zijn in ieder geval drie landen waar óf oorlog heerst (Nigeria en Soedan) óf dusdanige vervolging dat zelfs Nederland asiel verleent aan vluchtelingen uit dat land. Punt is natuurlijk vooral dat de Belgische staatssecretaris van asiel & migratie(!) stemming loopt te maken met leugens.

#40 Joop

@39.

Zuid Soedan en noord Nigeria, de laatste vanwege boko haram. Eritrea snap ik niet zoveel van. Vervolging, van vooral jonge jongens, en ambassadeur komt ze toespreken hier in Nederland. Allemaal niet zo geloofwaardig.

Mijn favoriete politicus, nee hoor, en ook geen Poetin fan. Je plakt weet je etiketje, zoals hier meer doen. Waar ik op reageerde had niet goed gelezen waarom het ging. Maakt niet uit Bismarck, het zij je vergeven.

#41 Frank789

@38: [ Omdat niet heel de kerk verantwoordelijk was ]
De kerk is als één organisatie juist wél als geheel verantwoordelijk.

Je zou hooguit kunnen spreken van een georganiseerde criminele bende binnen de kerk. Helaas zal je de kerk niet als criminele organisatie kunnen verbieden omdat er waarschijnlijk net teveel werknemers geen strafblad hebben.

De kerkgangers maken geen deel uit van de organisatie maar financieren die wel en worden daar helaas niet op aangesproken.

Als er weer eens een “goed georganiseerde bende” Nederlandse seksslavinnenhandelaren wordt opgerold dan slaat dat nooit negatief terug op de Nederlandse autochtone bevolking.
Dus is het ook onzinnig en onterecht dat het op de Brits-Pakistaanse gemeenschap terug slaat.

#42 Kacebee

@36:

De rechter besloot voor het 2e vergrijp een gevangenisstraf van dertien maanden op te leggen.

Over welk “tweede vergrijp” heb je het hier?

Wist je trouwens dat de man is overgebracht van de gevangenis van Hull naar een met veel moslims?

#43 Frank789

@38: [ vooral omdat de slachtoffers daar uit kwamen. ]
Al eens afgevraagd hoe Brits-Pakistaanse meisjes in hun vrijheid en de omgang met jongens beperkt/beschermd worden?
Al eens opgemerkt dat autochtone Nederlandse meisjes vaak vallen op gebruinde zuidelijke types? Dus waar richten de pooiers zich op?

[ Paspoort zegt niet zoveel vind ik. Zeker als je een dubbel paspoort heb. ]
Terug naar vroeger hè? Toen kon je ze nog lekker makkelijk buitenlander noemen, maar sinds het gewoon je landgenoten zijn val je liever terug op Pakistanen, Marokkanen, Surinamers, Turken?
Het is ontkennen van de werkelijkheid.

#44 Joop

@41.

Voorspelbare reactie over de kerk. De roomse kerk gelukkig, heb weinig tot niets met die Papen.

Nationaliteit met paspoort verandert weinig tot niets aan de culturele aspecten. Zeker als ze hun eigen cultuur blijven onderhouden in deze multiculturele maatschappij.

Ja hoor, het is onze boete dat autochtone meiden worden uitgebuit door die pooiers afkomstig uit zuidelijke landen.

Wat een politiek correct gezwatel. Alles goed praten, anders ben je racist.

Goedenavond nog, morgen vroeg eruit voor werk!

#45 Frank789

@44: Nee, dat is niet per sé racisme, maar wel op zijn minst een afkeer van vreemdelingen en hun cultuur zonder in te zien dat dat de eigen cultuur net zo slecht of goed is.

#46 Frank789

@42: Ik merk dat er weinig gestudeerd is op wat Robinson nu eigenlijk heeft gedaan. 2 keer.

“In May 2018, Robinson began serving a 10-month prison sentence for contempt of court after publishing a Facebook Live video of defendants entering a law court, contrary to a court order to prevent reporting those specific trials while proceedings are ongoing.[8] An earlier 3-month suspended sentences for the same offence was activated at the same time.” Wikipedia.

[ Wist je trouwens dat de man is overgebracht van de gevangenis van Hull naar een met veel moslims? ]
Ja, en nu? Is dat een besmettelijke dodelijke ziekte of zo?
Hebben ze daar ook moslimvrije gevangenissen dan?
En sommigen vinden “3 is a crowd”.

#47 Joop

@45.

Cultuurrelativisme. Amen.

#48 Frank789

@47: Wist je dat Brabanders massaal in de wiet- en xtc-industrie zitten? Dat is me daar een georganiseerde bende joh. Blij dat dat mijn cultuur niet is joh.

#49 JANC

@33: Denk je echt dat ik zin heb op mijn vrije zondag met jou in discussie te gaan? Sterker nog, zelf nu niet. Laten we eens beginnen met het word “bendes”. Dan over het feit dat je de situatie in Rotherham gelijk trekt met heel Engeland. Het feit dat je alle buitenlanders gelijk trekt met Britten van Pakistaanse afkomst (en Pakistan was vroeger een kolonie van Groot Brittannië – ik help je even op weg) Het feit dat er veroordelingen plaats hebben gevonden (dus geen doofpot, ook al heeft het jaren geduurd en ook al is het te lang met de mantel der liefde bedekt) – Zal ik doorgaan met jou bullshit te ontmaskeren?

#50 Bismarck

@40: “Eritrea snap ik niet zoveel van.”
Dat hindert je blijkbaar niet om er toch je weinig geïnformeerde mening over te spuien.

“Waar ik op reageerde had niet goed gelezen waarom het ging. Maakt niet uit Bismarck, het zij je vergeven.”
Je vergeeft mij voor het feit dat je maar wat roept zonder goed te lezen waar je op reageert? Hint: Je kan ook niet reageren, dat scheelt ook enorm met jezelf voor gek zetten.

#51 Joop

@50.

Ach Bismarck toch, Frank die corrigeer ik volkomen terecht want het gaat over gevangenen vanwege annexatie Krim jij maakt er gelijk een verhaal van dat Wilders mijn favoriete politicus is. Onzin. Dat vergeef ik je. Die haat en vooroordelen. Ik moet er eigenlijk smakelijk om lachen.

#52 Frank789

@51: [ want het gaat over gevangenen vanwege annexatie Krim ]
Nee, het gaat over politiek gevangenen waaronder een filmmaker, “Oleg Sentsov and all other illegally detained Ukrainian citizens in Russia and on the Crimean peninsula”.

Ben trouwens benieuwd of je bij het volgende rondje “Rotherham” gaat fulmineren tegen de grootste en schandaligste schuldigen: de politie en bestuurders.

#53 Kacebee

@52: Met die laatste opmerking sla je de spijker op zijn kop. De ijver om een Tommy Robinson achter de tralies te krijgen staat in schril contrast met de passiviteit van een compleet lichaam aan orde-“handhavers”. De schuld dáárvoor ligt trouwens bij media, die maar al te graag het stickertje “extreemrechts” plakken op iedereen die de ene cultuur (de onze) beter vindt dan bepaalde andere.

#54 Frank789

@53: [ De schuld dáárvoor ligt trouwens bij media ]

Gelukkig kunnen we de almachtige media overal de schuld van geven in plaats van maatschappelijke trends plus stupide lafaards.

#55 Kacebee

@54: Denk je bij maatschappelijke trends aan de door het Britse volk gewenste Brexit, die er niet komt omdat de Britse elite daar anders over denkt? Of denk je aan de hand over hand toenemende gewelddadige criminaliteit die de Londense politie ertoe aanzet mopperaars op Facebook te vervolgen?

#56 JANC

@55:

Brexit, die er niet komt

ik heb onder een steen gelegen, kennelijk. Waar kan ik dit terugvinden?

die maar al te graag het stickertje “extreemrechts” plakken op iedereen die de ene cultuur (de onze) beter vindt dan bepaalde andere.

Zucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*