1. 1

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-nonsens-shut-up-als-het-over-de-brexit-gaat-zijn-de-britse-beleefdheden-ver-te-zoeken~b38305a2/

  Ook de woedende toespraken van Labour-leider Jeremy Corbyn beginnen op te vallen, de man die bij zijn aantreden ruim drie jaar terug had gepleit voor een ‘vriendelijker politiek’. Hij had buiten Brexit gerekend.

  Ben ik de enige die het opvalt dat het er erg onvriendelijk aan toe gaat bij onze westerburen? Elkaar onderbreken en uitjoelen lijkt meer de norm dan naar elkaar luisteren. Allereerst natuurlijk bij de brexiteers, maar ook de anderen kunnen er wat van.

  Zo zie je maar dat mooie woorden (van Corbyn in dit geval) niet altijd waar zijn.

 2. 2

  @2.

  Het Britse systeem zit zo in elkaar. Ze schreeuwen en joelen elkaar uit in het parlement sinds jaar en dag. Jij bent echt wereldvreemd , Lutine. Maar waarschijnlijk heb je een hekel aan Corbyn, de socialist. En in plaats van tevreden achterover leunen zoals je je voordoet ben je weer bezig met agitprop.

  Lekker anoniem mensen zwart maken zoals je leugens hier neerzet over Klaver en anderen. Dat valt iedereen hier op, Lutine.

 3. 3

  @1: Niet zo gek, met hun winner-takes-all systeem, dan hoef je ook niet met anderen samen te werken, zoals in Nederland. Ik vind de interne partij-gevechten wel weer opvallend, bij zowel de Tories als bij Labour.

  Treurig om te zien hoe Labour hier de plank mis slaat; ze hadden een duidelijk pro-Europa alternatief voor de Tories moeten bieden. Socialisme en solidariteit houdt niet op bij de landsgrenzen, maar is er voor alle minderbedeelden en de working class in Europa.

 4. 4

  @2

  Ik ben van het polderen, dus dat is inderdaad wereldvreemd in deze populistische tijden.

  @3

  Het getuigt van fatsoensnormen om naar elkaar te luisteren en er niet doorheen te tetteren. In Nederland hebben we ook politici die er alleen op uit zijn om anderen naar beneden te trappen. Zonder te zeggen wie dat zijn weet je vast wel wie ik bedoel.

  Dat de brexiteers onbeschaafde lui zijn mag geen verbazing wekken, maar ook ter linkerzijde gaan ze in die onbeschaafdheid mee. Net zoals je zegt: solidariteit stopt niet bij de landsgrenzen. Maar dat is niet wat Labour communiceert met al dat geschreeuw.

 5. 5

  @4.

  Aan het polderen, Lutine? Polariseren bedoel je met je zwartwitte praatjes. Jij weet niet eens wat samenwerken is met je bij voorbaat uitsluiten van groepen mensen gebaseerd op vooroordelen en domheid. Dat noemt zich dan een fatsoenlijk mens.

  Ga je nog meer leugens verspreiden en agitprop over alles wat je niet bevalt? Je weet niet eens wat fatsoennormen zijn met je beledigen, neerkijken en jezelf verheffen naar je ivoren toren.

  Dag hypocriete Lutine, ik ga wat leukers doen! ???

 6. 6

  Vermoedelijk heeft het gedrag van Labour ook te maken met de teloorgang van de klassieke arbeider. Het socialisme is overal op de terug tocht en nu rest de restanten van wat ooit een grote ideologie was niks anders dan de wij/zij tegenstelling. Exact wat de brexiteers ook doen.

  Het socialisme heeft niemand meer om voor op te komen, het electoraat gaat alle kanten op. Woorden als solidariteit en polderen zijn ouderwets geworden. Men is alleen nog maar solidair met het subgroepje waartoe men behoort.

  En als het politieke midden valt dan kan het alle kanten op gaan. Niet alleen in GB uiteraard. Maar in GB lijkt van het politieke midden weinig meer over.

 7. 7

  @1 Zoals #2 aangeeft is dit zoals Britse politiek er altijd aan toe is gegaan.

  En daarna samen aan een pint in een van de vele pubs die de Palace of Westminster rijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren