SG-café zondag 15-04-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 15-04-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (11)

#1 gbh

The ‘anti-imperialism’ of idiots

This pro-fascist left seems blind to any form of imperialism that is non-western in origin. It combines identity politics with egoism. Everything that happens is viewed through the prism of what it means for westerners – only white men have the power to make history.

https://leilashami.wordpress.com/2018/04/14/the-anti-imperialism-of-idiots/

#2 Cheradenine Zakalwe

@1: Deze witte man neemt in ieder de geval de power om niet op weer een linkje te klikken met generaliserende meningen. Wat moet ik nou weer met pro-fascist left.

#3 gbh

@2: Generaliserend? De bron is links en ageert tegen dat ‘links’ dat zich conformeert met fascisten.

a blog on popular struggles, human rights and social justice from an anti-authoritarian perspective

Je moet er niks mee maar je kan er wat van leren.

#4 Joop

Expliciete afspraak volgens NOS in het regeerakkoord dat als er extra kosten zijn vanwege gaswinning in Groningen, dat dat wordt doorberekend in begroting, dus niet staatschuld laten oplopen. Dat kan nog wel eens einde kabinet betekenen. Want bezuinigen is niemands hobby.

https://nos.nl/artikel/2227092-rijk-vecht-met-shell-en-exxon-over-miljarden-euro-s-aan-onbenut-gas.html

#5 Kacebee

@4: Zouden de kosten voor de aanleg van nieuwe windparken óók van de lopende begroting af moeten? Of wordt dat “gewoon” verrekend in hogere belastingen op elektriciteit?

#6 Bookie

@5
Nee, voor windparkbedrijven is dat een investering. Dat schrijven ze in zo’n 40 jaar af.

#7 Kacebee

@6: Juist. Dat geld wordt deels geleend door banken die wij collectief weer gaan redden als ze over de kop gaan zeker: jouw en mijn portemonnee als onderpand. Op die manier verzekert men zich ervan dat wij niet gaan stemmen op partijen die die nutteloze parken weer willen afschaffen.

#8 Le Redoutable

@5 De aanleg van windparken betaalt de burger al lang in de vorm van allerlei extra heffingen en belastingen op energie. En als de gasbaten gaan teruglopen worden extra bezuinigingen en of belastingen dus op den duur dus onvermijdelijk, het moet ergens vandaan gaan komen.

#9 Kacebee

@8: Het komt in elk geval niet uit de gestegen productiviteit van de industrie, want die gaat van de stijgende energieprijzen steeds meer last krijgen. We doen onszelf de das om.

#10 Arduenn

Bij de volgende Statenverkiezingen dan toch maar weer op de Don Quichottepartij stemmen.

#11 Kacebee

Het zal wel weer een windhandelpartij worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*