1. 3

  @1

  Prima toch, je kan ook naar de sportschool, want ja als je je te oude dame wil inruilen voor wat jongere en fruitige. Consumptiemaatschappij.

  En alles uiterlijk, Plato en zijn geest is dood verklaard.

 2. 4

  @2:
  Gelukkig alleen dat van die “stakkers” zelf; die troep kan nooit gezond zijn.
  Maar laten we reëel blijven:
  Iemand die zich laat “volspuiten” vanwege z’n uiterlijk zit geestelijk niet al te best in z’n vel.
  N.B.
  Dit geldt m.i. ook voor de dames.

 3. 5

  @4: ok boomer

  Maar volgens de huidige stand van de (psychologische) wetenschap is plastische chirurgie juist een van de weinige dingen waarvan mensen echt blijvend gelukkiger van kunnen worden.

  Je gevoel van geluk wordt namelijk uiteindelijk bepaald op hormonaal niveau, en wat er ook gebeurt in je leven – of je nou (shit!) je benen kwijtraakt na een ongeluk, of juist (joepie!) de loterij wint – je productie van gelukshormonen zal na een periode van wennen gewoon weer min of meer op het zelfde niveau als voorheen zitten.*

  Een van de weinig uitzonderingen op die regel is plastische chirurgie. Want schaamte (bijvoorbeeld over je uiterlijk) werkt als een blijvende aanval op je geluk, en omdat plastische chirurgie de oorzaak van die schaamte kan wegnemen, kunnen mensen daardoor blijvend gelukkiger worden.

  Feitelijk zijn dus niet mensen die vanwege hun uiterlijk naar de dokter stappen beter gebaat bij een bezoekje aan de psychotherapeut, maar juist de mensen die dit (bijvoorbeeld) vanwege hun gebroken benen doen.

  ___
  * dat is à propos ook waarom je nooit een nieuwe spelcomputer moet kopen …

 4. 7

  Weer wat nieuws: “Uw reactie is afgekeurd door ons anti-spamsysteem. Reageren op Sargasso kan alleen als uw browser javascript aan heeft staan. Als dit volgens u het geval is, neem dan contact met ons op en meldt welk besturingssysteem en welke browser u gebruikt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren