1. 5

  @1

  Oorlog stoppen en natuur beschermen los je niet op met het ineens wegwensen van Lockheed Martin en Shell. Je schaft toch ook niet alle scheepvaart af om te voorkomen dat er nog olietankers stuk gaan? Bovendien heeft Ben van Beurden net een elektrische auto gekocht.

 2. 7

  @4 Ik wil niet lullig doen, ik mag Erdogan ook niet, maar Bush jr. heeft minimaal 150.000 doden in Irak op zijn naam staan door de oorlog die hij daar onder valse voorwendselen begonnen is. Die Turken leven tenminste nog.

 3. 11

  @8 De mensenrechtensituatie in Irak is indertijd niet door Bush als rechtvaardigingsgrond voor de oorlog gebruikt. Daarnaast was de mensenrechtensituatie in Irak toendertijd natuurlijk vrij slecht, maar de massale moordpartijen en de laatste inval bij de buren waren toen al lang verleden tijd.

  Het was voor de Iraki’s alleszins beter geweest als ze niet waren binnengevallen en die 150.000 doden er niet waren geweest, en dan heb ik het alleen nog over de doden tijdens de eerste Amerikaanse bezetting, alle schade en doden die daarna ook nog indirect daarvan het gevolg zijn, zoals ISIS, zijn dan nog niet eens meegenomen.

  Bovendien heeft Amerika zich zelf tijdens de oorlog ook schuldig gemaakt aan talloze mensenrechtenschendingen, Abu Ghraib, Guantanamo Bay, waterboarding, nee, het is duidelijk dat mensenrechten nooit een rol gespeeld hebben in de motieven van de Amerikanen.

  Dus het antwoord op je vraag is een hartgrondig ja!

  En kom op zeg, waarom moet ik dit jou nog uitleggen? Dit is geen stukje obscure geschiedenis, jij hebt toen toch ook de kranten gelezen, je hebt toch niet het geheugen van een goudvis? je bent toch geen volslagen debiel?

  Je mag best op de PVV stemmen, maar als je je niet bij de feiten houdt overtuig je hier niemand, dus probeer je argument voortaan eens op te hangen aan een feitelijke onderbouwing.

 4. 13

  @12 Nee ik vind het juist echt verschrikkelijk wat er daar gebeurt, Turkije was zo goed op weg tot Erdogan, die heeft ook de toekomst van een heel land op zijn geweten. Maar juist omdat je dat aantal van 150.000 noemde moest ik meteen denken aan de laagste schattingen van het aantal doden bij de Irakoorlog, en als puntje bij paaltje komt telt dat toch zwaarder.

 5. 14

  @12: Als je het nog net niet zo bont maken als Bush in zijn zuiveringen en “terrorismebestrijding” meevallen noemt, is er wel wat met je moreel kompas mis. Mijn #2 was in ieder geval meer in de trend van Erdogan joins the league of evil van deze eeuw (en ja die league wordt door Bush aangevoerd).

 6. 16

  @15: Wie is die Isis? Ik ken wel een dj Isis (vroeger 100%), die ooit de twijfelachtige titel “Slechtste dj van Nederland” kreeg, maar dat staat toch niet in verhouding.

 7. 19

  @17: Ook als je dat niet buiten beschouwing laat, heeft Bush in objectieve cijfers een grotere zuivering doorgevoerd dan Erdogan (en in tegenstelling tot anderen heb ik het nog niet eens over de doden op zijn kerfstok, maar over ontslagen ambtenaren, rechters en soldaten, want daar had #4 het ook over).

 8. 20

  @16 De snackbar dan?

  @19 Ambtenaren en rechters na een dictatuur zuiveren vind ik dan weer minder erg (zolang dat alleen ontslag behelst). Soldaten valt over te twisten hoe slim dat was, maar snap ook wel dat ze die als een risico zagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren